BUSMEK’in geleneksel hale getirdiği ve bu yıl Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Yıldırım Beyazıd Salonu’nda düzenlenen yemeğe, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da iştirak etti.

Öğrenci için rol model

Konuşmasında kendisinin de 1994 yılında İnegöl’de 1 yıl boyunca İngilizce derslerine girdiğini ve mesleğin zorluklarını bizzat yaşadığını belirten Başkan Aktaş, zor ve meşakkatli şartlarda görev yapan öğretmenlerin her türlü övgüye layık olduğunu ifade etti. Toplumda özellikle öğretmen ve din görevlilerine gelecek adına büyük görevler düştüğünü kaydeden Başkan Aktaş, “Her öğretmen öğrenci için birer rol modeldir. İyi ise iyi kötü ise kötü. Bu nedenle çok dikkat etmeliyiz. Öğretmenler ve din görevlileri, topluma şekil vermede kesinlikle en önemli unsurlardan bir tanesidir” dedi
 

250 branşta yılda 30 bin kursiyer

Başkan Aktaş, konuşmasında BUSMEK’in gerçekleştirdiği çalışmalara da değindi. 250 branş, 432 çalışan, yılda 30 bine yakın kursiyer, 28 kurs merkezi ve 14 ilçede faaliyet gösteren BUSMEK vasıtasıyla Bursa’da binlerce aileye dokunduklarını belirten Başkan Aktaş, “BUSMEK öğretmenlik faaliyetlerinin dolu dolu icra edildiği bir yer. Kimilerine yabancı dil öğretiyoruz. Kimilerinin el becerilerini artıracak gelişmelere imza atıyoruz. Bunlardan bazıları iş kuruyor, bazıları ek gelir elde ediyor, bazıları da kendisini sosyal alanda daha canlı, aktif hissediyor. Herkesin bir şekilde hayatına dokunuyoruz. Projenin buraya gelmesinde katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Kadın-erkek, genç-yaşlı, zengin-fakir, şuralı-buralı demeden insanlara değer verebiliyorsak, onların hayatlarını zenginleştirebiliyorsak ne mutlu bizlere” diye konuştu.

BUSMEK’in düzenlediği yemekte öğretmenler adına söz alan Miray Şen ise kendilerine sağladığı imkanlar nedeniyle Başkan Aktaş’a teşekkür etti. Konuşmasında 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün önemine ilişkin cümlelere yer veren ve bu günü kendilerine hediye eden Mustafa Kemal Atatürk’e teşekkür eden Şen, ‘Büyük bir aile’ olarak nitelendirdiği BUSMEK’te görev yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Başkan Aktaş, yemeğe katılan öğretmenler adına Miray Şen’e çiçek verirken, Başkan Aktaş'ın lise döneminde spor derslerine giren ve şu anda Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapan Enver Fatih Karakoç da eski öğrencisine BUSMEK kursiyerlerince yapılan el işi hat yazılı tablo hediye etti. 
Editör: Süper Kanal TV