Amerikan haber ajansı AP, üst düzey Türk yetkilisine dayandırdığı haberinde, saldırıda 50 kişinin hayatını kaybettiğini ve saldırıyı terör örgütü IŞİD'in üstlendiğini duyurdu.

OKLAR IŞİD'İ İŞARET EDİYOR

Türkiye'nin ulaşımda uluslararası bazda kalbi olan Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen bombalı saldırıda 32 kişi öldü, 147 kişi yaralandı. Saldırının canlı bomba saldırısı şeklinde gerçekleştirildiği belirtilirken arkasındaki örgüte dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı ancak otoriteler bunun birIŞİD saldırısı olma ihtimalini daha güçlü görüyor. Saldırının Brüksel Havalimanı'nda düzenlenen saldırı ile benzerlik göstermesi IŞİD üzerine şüpheler artıyor.

BAŞBAKAN'DAN IŞİD'İ İŞARET ETTİ

tatürk Havalimanı'ndan açıklama yapanBaşbakan Binali Yıldırım "Şu ana kadar tespit edilen vefat sayısı 36 artı 3 canlı bomba. Yaralılarımız var." diye konuşurken, "Terör eyleminin DAEŞ örgütünce gerçekleştiğini işaret etmektedir." dedi. Havaalanında bir güvenlik zaafiyetinin olmadığını söyleyen BaşbakanYıldırım, "Teröristler bir ticari taksiyle havalimanına gelmiş ve bilahare eylemlerini gerçekleştirmişlerdir." dedi.

'EMARELER DAEŞ ÖRGÜTÜNÜ İŞARET ETMEKTE'

Yıldırım, terör saldırısı sonrasında olay yerinde yaptığı açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Olaya ilişkin tespit çalışmalarının hala devam ettiğini belirten Yıldırım, "Şu ana kadar tespit edilen vefat sayısı 36 artı 3 canlı bomba. Yaralılarımız var. Yaralılarımızın bir çoğu hafif yaralı ama çok az sayıda durumu biraz daha ciddi olan yaralılarımız da mevcuttur. Tedavileri büyük titizlikle sürdürülmektedir. Güvenlik güçlerimizin yaptığı tespitler, terör eyleminin DAEŞ örgütünce gerçekleştiğini işaret etmektedir." dedi.

Editör: Süper Kanal TV