Görükle, Kestel ve Emek olmak üzere toplam 38,5 kilometrelik hatta günlük ortalama 240 bin yolcunun taşındığı Bursaray'a büyük zamlar yapıldığı yönündeki iddialara Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe açıklık getirdi. Bursarayücretlerine zam yapılmasının söz konusu olmadığını dile getiren Başkan Altepe, iddiaların sadece dedikodudan ibaret olduğunu vurguladı. Sadece tek kullanımlık elektromanyetik kartlarla ilgili depozito uygulamasına geçildiğini ifade eden Başkan Altepe, "Tek kullanımlık elektronik manyetik bilet yurtdışında hazırlandığı için maliyeti yüksek. Bir defa binmek için kullanılan bu manyetik bileti depozitolu olarak satıyoruz. Vatandaşlarımız bileti iade ederek, paralarını geri almış oluyorlar. Böylelikle bileti başka yolcularımıza da satabiliyoruz. Bu şekilde ekonomik kayıp oluşmamış oluyor. Bu kullanım tarzı normal müşterilerimizin yüzde 2'sini oluşturuyor. Özellikle şehir dışından gelen, terminalden gelenler kullanmış oluyor. Bunun dışında bukart kullanan hemşerilerimizle ilgili bir sıkıntı yok" dedi.

ULAŞIMDA EN UYGUN FİYAT İDDİASI!

Bursa'da en uygun ulaşım fiyatının raylı sistemde olduğunu dile getiren Başkan Altepe, "Bursa'nın bir ucundan diğerine, Kestel'den Görükle'ye 31 kilometre raylı sistemle ulaşım 2.25 TL. Bu gerçekten en uygun fiyat. Ara istasyonlarda inildiği zaman 1.90 liraya kadar düşmüş oluyor. Bu konunda en kaliteli hizmeti en ucuza vermeye gayret ediyoruz. Bu konuda herhangi bir zam yok. Ayrıca yine raylı sisteme ulaşmada besleme hatları kullanan, aktarma için diğer araçlara binenler de raylı sisteme bindiği takdirde besleme hattı ücretleri düşülmüş oluyor. Yani 2.25 liraya ilave bir ücret ödememiş oluyorlar. Halkımıza tanıyabildiğimiz tüm kolaylıkları tanıyoruz. Tüm hemşerilerimizin toplu ulaşımı, özellikle de raylı sistemi kullanmalarını tercih ediyoruz. Hem trafikte sıkışmamaları, zaman kaybetmemeleri için hem de ekonomik olması açısından Bursaray huzurlu ve güvenli" diye konuştu.

PARA ÜSTÜ VERMİYOR!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin açıklaması akıllara kapatılan Bukart dolum gişelerini getirdi.

Bursa'da ulaşım ücretlerine zam üstüne zam yapan BURULAŞkart dolum gişelerini de kapatmıştı. 

Bursalılar, işlemlerini kiosklardan (otomatik satış noktaları) veya BursaKart bayilerinden yapabiliyor. 

Ancak, vatandaşlar yeni uygulamaya tepkili. 

Zira, kiosklar, vatandaşlara para üstü vermiyor. 5 liralık yükleme yapmak istiyorsanız ancak üzerinizde 50 lira varsa, paranızın tamamını BursaKart'a yüklemek zorunda kalıyorsunuz. 

Özellikle yaşlı vatandaşlar da otomatik cihazlardan yükleme yapmakta zorlanıyorlar. Bu durum da zaman zaman tartışmalara yol açıyor. 

Vatandaşlar ayrıca otomatik satış noktalarından gidiş-dönüş bilet alma zorunda kalıyor. Zira tek kullanımlık kart bulunamıyor! BursaKart dolumunda para üstü vermeyen cihazlara 10 lira verilerek 6 lira bedelli gidiş-dönüş bilet alınabiliyor. Cihaz 4 lira para üstü veriyor.

Daha önce 3 liraya tek yöne seyahat edebilen vatandaşlar, dönüş biletine ihtiyaçları olmasa da artık 6 lira vermek zorunda kalıyor. BursaKart yüklemelerinde para üstü vermeyen cihazların iki kullanımlık kart alımlarında para üstü vermesi dikkat çekiyor. Ayrıca sadece 10 lirayla yükleme yapılabilmesi de sosyal medyada tepkilere yol açmıştı.

BALIK İSTİFİ YOLCULUK ÇİLESİ!

BursaRay, balık istifi ulaşım, sürekli artan ücretler ve kalitesiz vagonlarıyla da sürekli eleştirilere neden oluyor.

GİZLİ ZAM!

Bursa'da toplu ulaşım şirketi BURULAŞ, biletlere depozito uygulaması başlatmıştı. Yolcuların kafasını karıştıran uygulama ile uzun hat biletleri 5 lira, kısa hat biletleri ise 4 liradan satılmaya başlandı. Bu uygulama vatandaşların tepkisini çekti. BURULAŞ, internet sitesi üzerinden yaptığı duyuruda "20.06.2016 Pazartesi günü itibariyle; kısa bilet 4 liraya (3 TL bilet + 1 TL depozito) tüm bilet 5 liraya (4 TL bilet + 1 TL depozito) satılacaktır. Yolculuk sonrasında kullanılabilir haldeki (yırtılmamış, katlanmamış. tek parça halinde) biletler Bursakart bayilerine teslim edildiği taktirde 1 TL depozito bedeli iadesi tarafınıza yapılacaktır."ifadelerine yer verdi.

BURSALILARIN BURSARAY İSYANI SÜRÜYOR!

Öte yandan Bursalıların Bursaray'a olan tepkisi sosyal medyada hız kesmiyor. Bir süre önce Bursaray'ı boykot etme kararı alan vatandaşlar ulaşım ücretlerinin düşürülmesi için yeni bir kampanyaya da imza attı.

Editör: Süper Kanal TV