Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Zeytin Dalı Harekâtı’nda Afrin’in kuzeydoğusundaki Uverkan köyü ile kuzeybatısındaki Karababa köyünü de YPG/PKK’lı teröristlerden temizledi.

1829 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 1829 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Uvernkan köyünün teröristlerden arındırılmasıyla birlikte harekât güneye doğru derinleştirilmiş oldu. TSK ve ÖSO unsurları Afrin’e doğru ilerleyişini sürdürürken Türkiye’nin farklı bölgelerinde görev yapan ve daha önce El Bab’ta ve hendek operasyonlarında görev yapan Jandarma Özel Harekât (JÖH) ve Polis Özel Harekât (PÖH) timleri de sınır bölgelerine sevk ediliyor.  

91 NOKTA TEMİZLENDİ

Harekât kapsamında, Afrin’in batı ve kuzey kırsalında yer alan teröristlere ait mevziler, savaş uçakları, obüsler ve çoklu roketatarlarla ateş altına alındı. Harekâtta önceki gün Afrin’in Dayr Savvan köyü kurtarılarak, teröristlerin Afrin’de Kilis’le olan sınır teması kesilmişti. Uverkan köyünün alınmasıyla harekât, güneye doğru derinleştirilmiş oldu. 

TSK ve ÖSO, Afrin’in kuzeybatısındaki Racu beldesine bağlı Karababa köyünü de YPG/PKK-DEAŞ’tan kurtardı. TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri böylece harekâtın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ’ın işgalindeki Afrin’in 5 beldesinde biri belde merkezi, 63’ü köy, 6’sı köy altı yerleşim ve 20’si stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK’ya ait üs olmak üzere 91 noktayı örgütten kurtarmış oldu.

GENELKURMAY: BİN 780 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, harekat kapsamında terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DAEŞ mensubu teröristlerin etkisiz hale  getirilmesine yönelik kara ve hava operasyonları devam ediyor. Operasyonlar sonucu 65 PKK/KCK/PYD-YPG ve DAEŞ terör örgütü üyesi etkisiz hale getirildi.


HALIYA BASINCA PATLAYACAKTI

Zeytin Dalı Harekâtı ile bölgedeki birçok köy teröristlerden arındırıldı. Ele geçirilen köylerde, teröristlerin patlayıcıları, evlerin içine ya da farklı bölgelerdeki direk altlarına ve yollara tuzakladığı görüldü. Cinderes bölgesindeki köylerden birinde, evin girişindeki halının altına tuzaklanan patlayıcının görüntüsü ortaya çıktı. Evin farklı noktalarına yerleştirilen patlayıcıların, kabloyla birbirine bağlandığı saptandı. Tuzaklamanın ise kapıdan içeri girilip, halıya basıldığı anda devreye girecek şekilde hazırlandığı belirlendi.