Aladağ ilçesinde bir öğrenci yurdunda çıkan yangında ilk belirlemelere göre 11 öğrenci ve 1 görevli hayatını kaybetti.Aladağ ilçesinde bir öğrenci yurdunda çıkan yangında ilk belirlemelere göre 11 öğrenci ve 1 görevli hayatını kaybetti.

Adana'nın Aladağ ilçesinde Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu'nda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

12 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Yangında ilk belirlemelere göre 11 öğrenci ve 1 görevli hayatını kaybetti.

ÖĞRENCİLER DUMANDAN ETKİLENDİ

Bir anda büyüyen yangına ihbar üzerine çağrılan itfaiye ekipleri müdahale ederken, bazı öğrencilerin dumandan etkilendikleri öğrenildi.

İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi sürerken, bina içinde öğrenci kalıp kalmadığının tespiti için de arama çalışması başlatıldı.

BAKAN İSMET YILMAZ'DAN AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Adana'nın Aladağ ilçesindeki bir özel öğrenci yurdunda çıkan yangına ilişkin TBMM'de yaptığı bilgilendirmede, "Yurtta kalan 31 kişi. 17 kişi hafif yaralı olarak hastanelerde. 11 kişinin de hayatını kaybettiği şeklinde bir bilgi ulaştı." dedi.

BAKANLAR ADANA'YA GİTTİ

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adana'nın Aladağ ilçesinde bir özel öğrenci yurdunda çıkan yangın dolayısıyla bölgeye gitti.

BAŞBAKAN, FACİA HAKKINDA BİLGİ ALDI

Başbakan Binali Yıldırım, Adana'nın Aladağ ilçesinde bir özel öğrenci yurdunda çıkan yangına ilişkin ilgili bakanlardan ve Adana Valisi Mahmut Demirtaş'tan bilgi aldı.