Diyarbakır'da geçen cumartesi günü Baro Başkanı Tahir Elçi'nin başından vurularak öldüğü, 2 polisin şehit edildiği merkez Sur İlçesi'nde, Kaymakamlık tarafından 2 Aralık Çarşamba günü Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahalleleri ile Gazi Caddesi'nde saat 05.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bölgede 3 Aralık perşembe günü saat 16.30'dan itibaren de Dağkapı Meydanı'nda sokağa çıkma yasağı getirildi.

Sur'da PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda bugüne kadar aralarında Dağkapı Meydanı'nda polise saldıran Güler Eroğlu'nun da bulunduğu 4 kişi öldürüldü.

Sur İlçesi'nde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için polis ve jandarma özel harekat timlerinin ortaklaşa operasyonları devam ediyor. Dün 4 polisin yaralandığı Sur'da bugün de güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çatışmalar sürdü. Fatihpaşa Mahallesi'ndeki Kurşunlu Camii çevresindeki çatışmalarda Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru, PKK'lı teröristler tarafından keskin nişancı tüfeği Kanas ile göğsünden vurularak ağır yaralandı. Ambulansla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan yaralı polis, doktorların tüm çabalarına rağmen şehit oldu. Çatışmalarda ayağından yaralanan bir polis memurunun da tedavisi sürüyor.

Sur'un sokağa çıkma yasağı bulunmayan bölgelerinde ise polis kurulan arama noktalarında kontrollerini sıkı şekilde sürdürüyor. Kontrol noktalarının bulunduğu bölgelerde ambulanslar da hazır bekletiliyor. Sur'dan yer yer silah ve patlama sesleri duyuluyor.

ŞIRNAK'TA SİVİL ARACA SALDIRI: 2 GÜVENLİK GÖREVLİSİ ŞEHİT

Şırnak'ın Cizre ilçesinde sivil araca uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda 2 güvenlik görevlisi şehit oldu, 2'si de yaralandı.

Cizre'de saat 16.50 sıralarında içerisinde güvenlik görevlilerinin olduğu sivil araca teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırıda, 2 güvenlik görevlisi şehit oldu, 1'i ağır, 2'si de yaralandı. Yaralılar olay yerine çağrılan ambulanslarla İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bölgede, geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

Editör: Süper Kanal TV