Asrın projesi olarak adlandırılan İstanbul-Bursa-İzmir Otoyulu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı törenle hizmete giren 40 kilometrelik Gemlik-Altınova bölümünü sürücüler kullanmaya başladı. 


GEMLİK-ALTINOVA GEÇİŞİ 8.35 LİRA


Dört kavşak bölgesiyle, 3'er şeritli 2 tüpten oluşan ve 3 bin 500 metrelik tünel ile Türkiye'nin otoyollar içerisindeki en uzun tünellerinden birine sahip olan yeni otoyol, daha önce 50 dakikada gidilen Gemlik ile Altınova arasını 20 dakikaya indirmiş oldu. Araçlar için oldukça konforlu bir sürüş sağlayan yolda geçiş ücretleri ise Gemlik-Altınova arası 8.35 lira, Gemlik-Orhangazi arası ise 2.90 lira olarak belirlendi. 


KÖRFEZ GEÇİŞİ 6 DAKİKAYA İNECEK


Öte yandan İzmit Körfez Köprüsü'nün son tabliyesinin yerine konulmasının ardından bu köprüde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. İzmir Otoyolu Projesi'nin kilit noktalarından biri olan köprünün Mayıs ayı sonunda hizmete açılması hedefleniyor. Köprü ulaşıma açıldığında körfezi dolaşarak 2 saat, feribotla 1 saat olan İzmit Körfezi geçiş süresi yaklaşık 6 dakikaya inecek. Daha önce 2 saat olan Gemlik-Dilovası arası da yarım saate düşecek.