Olağanüstü hal kapsamında kamu görevinden çıkarılanlar ve göreve iade edilenlere ilişkin listelerin de bulunduğu 689 ve 690 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Buna göre; 3939 kişi kamudan ihraç edilirken, 235 kamu personeli ise görevine iade edildi. 14 dernek kapatıldı, 5 dernek ise tekrar açıldı. Kamuoyunda tartışmalara neden olan evlilik programları yasaklandı.

Olağanüstü hal kapsamında kamu görevinden çıkarılanlar ve göreve iade edilenlere ilişkin listelerin de bulunduğu 689 ve 690 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Buna göre; 3974 kişi kamudan ihraç edilirken, 731 kamu personeli ise görevine iade edildi.

OHAL kapsamında yayımlanan 689 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara aidiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olan 18 vakıf, 14 dernek ve 13 sağlık kuruluşu kapatıldı. 

OHAL kapsamında yayımlanan 689 Sayılı KHK ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara aidiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olan ve yurt dışında burslu öğrenim gören 59 kişinin öğrencilikle ilişiği kesildi. 

OHAL kapsamında yayımlanan 690 Sayılı KHK ile Emniyet Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatına 7 bin çarşı ve mahalle bekçisi kadrosu ihdas edildi. 

Buna göre;

3939 kişi kamudan ihraç edildi, 235 kamu personeli göreve iade edildi.

Muhtar ve korucuların SGK primlerini devlet ödeyecek.

Milli güvenliğe karşı faaliyet gösteren dernekler kapatıldı, 18 vakıf, 14 dernek, 1 gazete ve dergi kapatılırken 5 dernek tekrar açıldı.

34 Diyanet İşleri personeli göreve iade edildi.

FETÖ okullarından mezun olanların denkliği iptal edildi.

Sahil Güvenlik'ten 120 personel ihraç edildi.

Deniz Kuvvetleri'nden 120 personel ihraç edildi.

7 bin bekçi alınacak.

Adalet Bakanlığı'ndan 1127 personel ihraç edildi.

Kara Kuvvetleri'nden 434 personelin ihraç edildi.

Evlilik programları yasaklandı.

TBMM'de 3 personel görevlerinden ihraç edildi. 

Editör: Süper Kanal TV