2017 yılında Turquality marka destek programına dahil olmaya hak kazanan Weltew Home,  yeni şube açılışları ile büyümeyesine hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz ay Türkiye’de iki yeni mağaza açan marka, toplam 125 şube sayısına ulaşırken bu ay da hem yurt içi hem de yurt dışı mağaza açılışlarına devam ediyor. Son olarak Kazakistan’ın başkenti Astana’da yeni şube açılışı gerçekleştiren marka, ay sonuna kadar İzmir, Denizli ve Erzurum şubelerini de hizmete açacak.

Mustafa Balcı:  “Şubeleşerek büyüyeceğiz”

Weltew Home Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, “Mobilya sektöründe Türkiye’de 8’inci, İnegöl’de faaliyet gösteren 2.000 mobilya firması arasında ise 2’inci sırada yer alan markamız Weltew Home’un yurt dışında yeni kurumsal kimliğimizle açtığımız ilk mağazamız olmasının heyecanını yaşıyoruz. Türki Cumhuriyetlerle bağlantılarımız çok güçlü bu nedenle Kazakistan’ın başkenti Astana’da bir Türk markası olarak yer almaktan gurur duyuyoruz. Yurt dışında ve yurt genelinde corner’lar ile birlikte 600 noktada yer alıyoruz ve mağaza sayımızı bu yılsonunda 175’e çıkarmayı planlıyoruz” diye belirten Mustafa Balcı,  Turquality kapsamında ise 5 yıl içinde şube sayımızı 275'e yükseltmeyi hedefliyoruz” diye açıkladı. 

“Aylık 2.400 takım panel mobilya, 2.100 takım oturma grubu, 1.700 takım baza ve 2.400 takım yatak üretim kapasitesine sahibiz. Teknoloji ve Ar-Ge yatırımlarımız sayesinde yenilikçi ürünler geliştiriyoruz” diye belirten Mustafa Balcı, “100’ün üzerinde modelimiz mevcut ve üretimin tüm aşamaları uzman mühendislerimiz tarafından denetliyor. Yeni açılan mağazalarımızdaki yapılanmamızı ‘Weltew Home’ çatısı altında sürdürmeye devam edeceğiz. Üretimden ihracat payını % 35-40 çekmeyi hedefliyoruz. Bu nedenle yurt dışı yatırımlarını oldukça önemsiyoruz şirket olarak, 5 yılda yurtdışında 60 mağazaya ulaşmayı planlıyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.