Vergi bilincini ve vergiyi düzenli olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla her yıl kutlanan Vergi Haftasının 27´nci kutlama etkinlikleri başladı.
İnegöl Vergi Dairesi Müdürü Yalçın Ertaş beraberindeki personeli ile birlikte Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ı makamında ziyaret etti.

400 MİLYON LİRA TAHSİLAT

Ziyarette konuşan İnegöl Vergi Dairesi Müdürü Yalçın Ertaş, “1990 yılından bu yana her Şubat ayında kutlanan Vergi Haftası bu yıl da kutlanıyor. Vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla 27. Vergi Haftası 22-28 Şubat tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu etkinlikler çerçevesinde de Belediye Başkanımızı ve en iyi mükelleflerimizden biri olması nedeniyle ziyaret ediyoruz. Kaliteli hizmet sunarak vergi gelirlerini tahsil eden Vergi Dairemiz, 2015 takvim yılında 13 bin 369 mükellef sayısıyla 595 milyon 500 bin TL vergi gelirinin 400 milyon TL´sini tahsil etmiştir. Buradan ülke ekonomisine katkı veren mükelleflerimizin Vergi Haftasını kutluyorum”

TAHSİLAT ORANI YÜZDE 67

Ertaş, tahsilat oranının yüzde 67 civarında olduğunu da sözlerine ekledi.

İNEGÖL BELEDİYESİ OLARAK CİDDİ VERGİLER ÖDEYEN KAMU KURTULUŞUYUZ

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise “Şubat ayının 4.haftası vergi haftası olarak bilinç ve farkındalık oluşturma amacıyla kutlanıyor. Vergi Dairesi Müdürümüz de hem belediyemizi hem de kamu kuruluşlarını ziyaret ediyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Vergi demek hizmet demek. İnegöl Belediyesi de insanlara hizmet götürtürken gelirinin yaklaşık yarısını devletin tahsil ettiği vergilerden alıyor. Vergi tahsilatının yüksek olması demek hem belediyelerin hem de bakanlıkların, kurum ve kuruluşlarının daha fazla hizmet etmesi demek. Vergi Dairelerine geçmişte katkıları olanlara teşekkür diyorum. Vergi dairesi çalışanlarımızı da sevgiyle saygıyla selamlıyorum. İnşallah bilinç olması adına önemli bir aktivite olur. Devletten kaçmak, vergi vermemek bir maharet değil. Devletin daha fazla hizmet edebilmesi için, daha iyi şeyler yapabilmesi için vergi olmazsa olmaz. Biz İnegöl Belediyesi olarak ciddi vergiler ödeyen kamu kurtuluşuyuz. İnegöl Vergi dairesinin önemli mükelleflerinden birisiyiz. İnegöl Belediyesi sorumluluklarını yerine getiriyor. Tekrar vergi haftamızı kutluyorum” dedi.