Özellikle kadınların erkek işi olarak görülen bir çok alanda olduğu gibi mobilya döşeme ve dikiş alanında da yer alarak bu alanda da ihtiyaç duyulan işgücü açığının kapatılması için İnegöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından çalışmalar yapılmakta. Özellikle kadınların iş hayatında yer almalarını ülke ekonomisine ve İnegöl’ün işgücüne katkıda bulunmaları amaç edinilen bu kurs kadınların iş hayatına girmeleri anlamında önem arz etmektedir.
Mobilya döşeme ve dikiş alanın da  ustalık belli bir süreye yayılan ve sektör temsilcilerinin kabulü ile olacak bir süreç. Mobilya döşeme ve dikiş alanında usta ve kalifiye eleman olanların aylık yaklaşık olarak  beş bin ila on bin tl yakın  ücret aldıkları göz önüne alındığında bu kursu bitirenlerin de bu yola girebilmeleri ve bu maaşlara ulaşabilmelerinin önü açılacak, kursu bitiren bayan kursiyerler asgari ücretin üstünde ücretlerle iş başı yapacaklar ve kursu bitirdikten sonrada İnegöl’deki çeşitli mobilya firmalarında istihdam edilecekler.
Kadınlarımızın meslek öğrenirken aynı zamanda kurs esnasında sigortalarının yapılıp günlük yövmiyelerini alarak kursa devam etmeleri ,İnegöl Halk Eğitimi Merkezinin açtığı bu Kursların kadınlarımız açısından bir fırsat görülmektedir.
Yeni dönem kayıtlarının alınmaya başladığı kursa bayanların ilgisi artarak sürmektedir.