Birikimlerinizi yatırıma çevireceksiniz. Bunun için de dolar, borsa ya da faiz değil güvenli liman altına karar verdiniz. Ancak gram mı yoksa çeyrek altın mı daha karlı emin olamıyorsunuz. İşte her iki altın türünü de sizin için araştırdık: İşçİlİk ücretlerİ yOk Öncelikle iki altın çeşidini de karşılaştıralım. Fiyatlara baktığımızda gram 185, çeyrek 305 lira. Yani gram altın, bütçeniz azsa fiyatın daha ucuz olmasından dolayı bir adım öne çıkıyor. Maliyetlere gelince, gram ve çeyrek altında işçilik maliyeti yok. O nedenle her iki altın türünü de bozdururken işçilikten dolayı herhangi bir kayba uğramazsınız.

TÜKETİCİ DİKKATLİ OLSUN

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bugün 185 liralık bir gram altının 183 liradan, 305 liralık çeyreğin de 300 liradan bozdurulabileceğini söyledi. Bazı kuyumcularda çeyrek ve gramda 9-10 lira kesintinin yüksek olduğunu söyleyen Memiş, "Al-sat makas aralığını çok tutan kuyumculara dikkat edilmeli. Mümkünse birkaç kuyumcuya sorulmalı" uyarısında bulundu.

SATARKEN 4-5 LİRA KESİNTİ

Ağırlık konusuna gelince. Gram altın adı üstünde ağırlığı 1 gram. Çeyrek ise 1.75 gram. Yani gram altından daha ağır. Bir diğer fark da ayarlarda. Gram altın 24, çeyrek 22 ayar. Bu nedenle gramın değeri nispeten yüksek. Alımsatımda çeyrekte 5-6, gramda 3-4 lira kaybınız olur. Ancak bazı kuyumcular çeyrekte 15, gramda 9 lira kesiyor.

Editör: Süper Kanal TV