Paramparça ve Kördüğüm gibi dizilerin yanı sıra Big Brother Türkiye ve Sıradaki Gelsin isimli yarışma programlarına da imza atan Hollandalı Endemol'ün Türkiye'deki şirketi için mahkeme kayyum atadı. İflas davası görüler şirketin yönetim organların mahkeme kayyum heyeti atadı. Endemol Shine, daha önce de haciz kararları ile gündeme gelmişti. Davanın müdahilleri arasında çok sayıda şirketin yanı sıra sanatçı Erkan Petekkaya da bulunuyor.

7 Haziran günü yapılan 3'üncü duruşmaya, Endemol Medya'nın avukatları yanı sıra çok sayıda alacaklı şirket temsilcisi de katıldı.

SÜREÇ YAVAŞ İŞLİYOR 

Avukat Resul Özmen konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Tatar A.Ş ve Sedef Avcı vekili olarak, sürecin çok yavaş işlediğini, henüz bilirkişi raporu alınmadığını, şirketin global den olan alacaklarının çar olan borçları ödemekte çok yetersiz kakacağını dolayısıyla şimdiden büyük bir mağduriyetin oluşacağı netleşmiş görünüyor" dedi.

200 ÜLKEDE SEYİRCİ KARŞISINDA

Hollandalı Endemol, eğlence sektöründe dünyanın lider şirketi olarak biliniyor. 1994 yılında kurulan şirketin dünya genelinde 31 ülkede şirketi bulunuyor. Yapımları her yıl 200 farklı ülkede milyonlarca kişiye ulaşan Endemol 3 yıl önce Shine Group ile birleşerek Endemol Shine Group adı ile faaliyetlerini sürdürmeye başladı.