Dolar/TL'de bugünkü ABD seçimleri öncesinde yükseliş devam ediyor. 

Bugün 8,53 ile tarihi zirveyi yenileyen kur, ekim ayı enflasyon rakamlarının ardından dolar/TL 8,50 üzerinde el değiştiriyor. Euro/TL ise 9,98'dan işlem görüyor. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ekim ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon ekimde yüzde 2,13 artarken, yıllık bazda yüzde 11,89 oldu.

EURO 10 TL'Yİ GÖRDÜ

Euro, tarihi seviyelerini 10 liranın üzerine taşıdı. İngiliz Sterlini ise 11 liranın üzerine çıktı ve 11.07'yi gördü.

TCMB SIKILAŞTIRMA ADIMLARINA DEVAM EDİYOR

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bünyesinde gerçekleştirilen altın/döviz karşılığı swap işlemlerinde uygulanan faiz oranı yüzde 11,75 seviyesinden yüzde 13,25 seviyesine yükseltildi.

Dünyada ise corona virüs salgınının etkileri tüm şiddetiyle hissedilmeye devam ederken gözler ABD Başkanlık Seçimleri'ne çevrilecek.

ABD SEÇİMLERİ TAKİP EDİLECEK

Uzmanlar, ABD'de bugün gerçekleştirilecek başkanlık seçiminin piyasaların odağında yer aldığını belirterek, hafta sonu yayımlanan anketlere göre, Demokrat Joe Biden'ın, Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump'ın önünde bulunduğunu söyledi.

Piyasalar Demokrat Joe Biden'ın zaferini fiyatlamış durumda. Ancak asıl olarak önemli olan kimin kazandığı değil seçimlerin hızlı ve sükûnetle sonuçlanması.

Sonuçlara iki taraftan gelecek itirazlar ve yaşanabilecek sokak olayları yatırımcının corona virüs yüzünden zaten düşük olan yatırım iştahını daha da düşürecektir.