Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, adliyeler, cezaevleri ve Bakanlık merkez teşkilatında istihdam edilmek üzere 14 bin 611 personel alınacağını açıkladı. Kaynak: Bakanlık açıkladı: 14 bin 611 personel alınacak.


Gül, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, yeni personel alımına ilişkin  açıklamalarda bulundu.Yeni istihdam imkanları sunduklarını ifade eden Gül, adliyeler,  cezaevleri ve Bakanlık merkez teşkilatında istihdam edilmek üzere 14 bin 611  personel alınacağını bildirdi.

Personel alımlarıyla ilgili ilanların yayımlandığını aktaran Gül,  mütercim, mübaşir, infaz ve koruma memuru, cezaevi katibi, sağlık personeli,  psikolog, sosyal çalışmacı, şoför gibi çeşitli kadrolara yapılacak alımlara  yönelik başvuruların 21 Mayıs'ta başlayacağını, 11 Haziran'da sona ereceğini  kaydetti.

Adalet Bakanı Gül, "Daha önce 15 bin olarak duyurduğumuz istihdam  planını da güncelleyerek yıl sonuna kadar, toplam 25 bin yardımcı personel alımı  için gerekli çalışmaları başlattık. Yılın ilk 4 ayında alınan 6 bin 546 yardımcı  personelimiz ile bu yıl 30 bini aşkın gencimizi istihdam edeceğiz." ifadesini  kullandı.Yeni istihdamların adalet hizmetlerini daha etkin ve hızlı hale  getireceğine işaret eden Gül, yeni atamalarla personel ihtiyacının da büyük  ölçüde tamamlanacağını bildirdi.