Çalışma Bakanlığı'nın sendikalara ne zaman davette bulunacağı merak edilirken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu asgari ücretin 384 doların Türk lirası karşılığı olarak açıklanması gerektiğini söyledi. İşçi ve işveren tarafı son toplantıda bu sözleri söyledi. Asgari ücret pazarlığında uzlaşı hala sağlanamadı. Gözler 4. toplantı için Çalışma Bakanlığına çevrildi. 2022'de uygulanacak asgari ücret ne kadar olacak sorusu hala yanıt bulmuş değil.

Açıklama için bu hafta başı işaret edilmişti. Ancak milyonlarca çalışanın heyecanlı bekleyişi sürüyor. Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, çalışmaların devam ettiği açıklamasını yaptı. 4. toplantı için "Bakanlık Basın Müşavirliği bildirecek" dedi.

İşçi ve işveren tarafının üzerinde uzlaştığı yüzde 5'lik işçi SGK priminde yapılacak indirim için de "O iki tarafın da önerisiydi zaten. Genel olarak bütün konularda çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

PEKİ ASGARİ ÜCRET DÜĞÜMÜ NE ZAMAN ÇÖZÜLECEK?

TÜRK-İŞ 2022'de geçerli olacak asgari ücretin 4 bin liradan az olamamasını istemişti. TİSK ise 3 bin 500 liranın üzerine çıkmaya çalıştıklarını duyurmuştu. Tartışma siyasetin de gündeminde.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu yeni asgari ücretin 2021 Ocak ayındaki TL karşılığı olan 384 Dolar olarak açıklanması gerektiğini söyledi. 384 doların bugünkü Türk Lirası karşılığı ise yaklaşık 5 bin 500 liraya denk geliyor.

Ancak beklenen olmadı. Milyonların heyecanlı bekleyişi devam ediyor.

Editör: Süper Kanal TV