Asgari ücret açıklandığından bu yana dolar ve euro'da ciddi artış yaşanınca, asgari ücretin güncellenip güncellenmeyeceği konusu gündeme geldi.

Dün belirlendiği anda 290 dolara tekabül eden asgari ücret bugün kurda yaşanan artışla birlikte 247 dolara kadar düştü.

ASGARİ ÜCRET GÜNCELLENECEK Mİ?

Kurdaki dizginlenemeyen artışın ardından dolar gün içinde 17.14'e çıkarak tarihi rekor kırdı. Yaşanan gelişmelerin ardından sosyal medyada bir çok kullanıcı, ''asgari ücret yeniden değerlendirilmesi gerekiyor''  çağrıları yaparken, sosyal güvenlik uzmanları da yeniden bir değerlendirmenin yapılması gerektiğini ifade etti.

ASGARİ ÜCRETİN YENİDEN GÜNCELLENMESİ MÜMKÜN MÜ?

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücret ile alakalı yaptığı açıklamada, ''Bir dahaki sene Aralık ayında tekrar bir değerlendirme yapılacak'' açıklamasıyla birlikte yıl içinde tekrar bir güncelleme olmayacağı yorumları yapılmıştı. Fakat ekonomist ve uzmanlar kurdaki önlenemeyen artış, enflasyon ve koşulların, asgari ücretin yeniden güncellenmesini gerektirebileceği konusunda fikir birliği sağlamış durumda. Bilindiği üzere geçmiş dönemlerde asgari ücret Ocak ve Temmuz ayında olmak üzere iki kere belirleniyordu.

Önümüzdeki günlerde kurdaki hareketler ''asgari ücret yeniden değerlendirilmesi'' konusunda yol göstereceği belirtiliyor.

Editör: Süper Kanal TV