Türkiye'nin ilk mobilya AVM unvanına sahip MOBİLİYUM mobilya AVM 2. istişare toplantısı yavru vatan Kıbrıs'ta gerçekleştirildi. 2017 yılında 3 milyon olan reklam tanıtım bütçesi 2018 yılı için 5 milyon liraya artırıldı. Başkan Han, 179 dükkandan oluşan 118 üyeye sahip MOBİLİYUM ikinci etabını 10 Şubat 2018 tarihine kadar hizmete açılacağını söyledi. Timur Han, B etabında tamamlanmasıyla birlikte büyük açılışın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yapılması için büyük çaba harcayacaklarını ifade etti.

Kıbrıs Artemis Otel'de 2 gün süren toplantıya MOBİLİYUM AVM Yönetim Kurulu Başkanı Timur Han ve Yönetim kurulu üyeleri ile MOBİLİYUM'da mağazaları bulunan üyeler katıldı.

A etabı 90, B etabı 89 dükkandan 180 Milyon dolara mal olan MOBİLİYUM AVM'nin ikinci şubesinin İstanbul'da açılmasının hedeflendiğini söyleyen Timur Han, İstanbul ve İnegöl fuarlarında söz sahibi olmak istediklerini kaydetti.

toplantının açılış konuşmasını yapan MOBİLİYUM AVM Yönetim Kurulu Başkanı Timur Han, 2011 yılında Haluk Özbek ve Şefik Akyol'un öncülüğün de yaklaşık 25-30 firmanın bir araya gelip, en iyi showrumlarda ürünleri tanıtmak amacıyla MOBİLİYUM AVM'yi inşa ettiklerini belirterek, " Umutlar gerçek oldu. Türkiye ve Avrupa'nın en büyük kapalı AVM'si gerçekleştirildi. MOBİLİYUM AVM'nin yapımında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Göreve gelişimiz 2 Temmuz 2016. Böyle bir yeri İnegöl'e kazandırmanın heyecanı olarak bazı yönetimde eksiklikleri gördük. Sizden aldığımız destek ile göreve talip olduk. Banka borçlarımız ile beraber 41 milyonluk borcumuz vardı. Üstesinden kalkacağımızdan emindik. Borçlarımızın tamamını ödedik. Geldiğimizde 3 ay boyunca MOBİLİYUM'DAN çıkmadık. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

EĞİTİMLERE ÖNEM VERİYORUZ

Eğitimlere önem verdiklerini söyleyen Han, "Ekonomi bakanlığından URGE programı kapsamında 2 milyon 950 bin dolarlık destek aldık. 2. URGE programımız da kabul edildi. İnşallah daha da destek almaya devam edeceğiz. Yurt dışı gezilerine önem vermek istiyoruz. Gerek yurt dışına gittiğimizde, gerekse müşterilerin gelmesinde önemli adımlar attık." diye konuştu.

B ETABI 10 ŞUBATA KADAR AÇILACAK

B etabının 10 Şubat'a kadar hizmete açılacağını İfade eden Başkan Han, "B etabında bir dükkanın maliyeti 1 Milyon 650 bin TL. Sadece yönetim kurulu ile olmuyor A ve B etabı üyelerinin de sahiplenmesi gerekiyor. İnşaatımız gelinen süreçte 20 gün sonra yüzde 99'u bitmiş, dışa cephe ve peyzajı bitmiş olacak. B etabı üyelerimizde bir heyecan görmüyoruz. Burayı ne zaman açıyoruz, yol neden buradan geçiyor diye soran arkadaşlar.. Dükkanları henüz açılmamış bile. Çünkü diğer üyelerimizin de haklarına giriyorlar. Bu 16 arkadaştan daha da özverili çalışma bekliyoruz." dedi

BİZDE İNEGÖL VE İSTANBUL FUARLARINDA SÖZ SAHİBİ OLMAK İSTİYORUZ

2018 Yılı borçlardan arındırılmış tanıtım yılı olacağına işaret eden Han, "2018 yılı tanıtım, fuar organizasyonları ve yurt dışına gidiş gelişlerle geçecek. Nasıl İnegöl'ümüze müşteriler getiririz görevimiz artık bu. Olmazsa olmazımız. 118 üyemiz İnegöl'ün % 65 ekonomik gücüne sahip, İnegöl istihdamının yüzde 55'ini teşkil ediyorlar. Bu gücümüzü artık dışarıya yansıtmamız lazım. Biz fuar yapmak istiyoruz. İnegöl'de ayrışır konusu gündeme geldi. Biz tekrar kendi aramızda değerlendireceğiz. Biz fuarlarda söz hakkı sahibi olmak istiyoruz. MOBİLİYUM olarak fuarlarda iyi temsil edilmiyoruz. Bizde İnegöl ve İstanbul fuarlarında söz sahibi olmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Han, 3 bin 300 lira olan üye aidatlarını 4 bin 200 liraya çıkarmayı planladıklarını söyledi.

REKLAM BÜTÇESİ 5 MİLYON

Geçen yıl reklam bütçesini 3 milyon lira olarak belirlendiklerinin hatırlatan Han, "Bunu 1 milyon 100 bin lira olarak revize ettik ve harcadık. B etabının açılması ile beraber daha güzel reklamlar yapılacak. Bu reklam bütçesi ile biz bir yere varamayız diye düşünüyorum. Olması gereken 5 milyon lira. Bunu 5 milyon olarak revize etmek istiyoruz. İnegöl bu işin altından kalkacak güçte. Biz çalışmalarımıza devam edeceğiz. 2018 yılında Mobiliyum'u en iyi şekilde tanıtmak istiyoruz. Reklam bütçemizi 5 milyon civarında olması gerektiğini tekrar söylüyorum. " diye konuştu.

MOBİLİYUM Koordinatörü Aysun Sanatçı, 2017 yılında yapılan çalışmalardan bahsederek, 2018 yılı reklam ve tanıtım çalışmalarını anlattı.

MOBİLİYUM Danışmanı Nevriye Yıldırım'da bir sunum yaparak mağaza yöneticileri ve satış temsilcilerine yönelik eğitimlerin süreceğini söyleyerek, iyi olan müşterinin 4 müşteri kazandırdığını, kötü müşterinin 13 müşteri kaybettirdiğini kaydetti.

saatler süren toplatının sonunda değerlendirme yapan Başkan Timur Han, "Mobiliyum'u bir aile olarak kabul edelim. Biz bir aileyiz, bu ailenin içinde dertleşmek, kurumsallık ve ticaret var. Üyelerimizi yurt dışına götürmek istiyoruz. Bu anlamda Katar'a gideceğiz. 17-20 firma ile gitmek istiyoruz. Ticaret, dinlenmek dersek her şey var. Derdimiz tek olsun istiyoruz. Fuarları o yüzden önemsiyoruz. Bunun dışında her dört ayda bir bizler anket yapmak istiyoruz. Yapılacak olan anketlerle de çalışmalarımıza yön vermek istiyoruz." dedi.

Başkan Han, devlet desteği ile beraber, İstanbul'a da bir Mobiliyum AVM şubesi inşa etmek istediklerini ve bunu da başaracak güçte olduklarını söyledi.
Editör: Süper Kanal TV