Türkiye'de 59 milyon 391 bin 328 kişi oy kullanmak için sandık başına gidiyor. Vatandaşların seçme hakkını kullanmaları zorunludur. Yüksek Seçim Kurulu oy kullanmayan vatandaşları daha tesbit ederek seçimlerden sonra ceza kesme yetkisine sahip ve cezanın bedelini ise yine YSK belirliyor. Peki 24 Haziran seçimlerinde oy kullanamanın cezası var mı, oy vermemenin cezası ne kadar? İşte cevabı...

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Mileltvekili Genel Seçimleri bugün gerçekleştiriliyor. Oy kullanma işlemi sabah saat 08:00'de başladı. Oy verme işlemi saat 17:00'de son bulacak. 24 Haziran seçimlerinde oy kullanmayan vatandaşlara YSK seçimden sonra ceza kesebiliyor. Kesilen cezanın bedeli ise YSK tarafından belirleniyor.

Bugün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Mileltvekili Genel Seçimlerine katılmayan vatandaşlara kesilecek ceza ise henüz belli değil. Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenen cezalar seçime katılmayan seçmenler tarafından Maliye Bakanlığı'na ödenecek.
 

1 KASIM SEÇİMLERİNDE CEZA 22 LİRAYDI

Oy kullanmayan seçmenlere gelecek bu ceza ile ilgili tebligat elinize ulaştığında PTT ya da Maliye Bakanlığı gişelerinde ceza ödenelebilir.

1 Kasım 2015 seçimleri ve 16 Nisan referandum seçimlerinde YSK tarafından belirlenen ceza ücreti 22 liraydı.

Editör: Süper Kanal TV