oronavirüsle mücadele kapsamında Türkiye’de üniversitelerdeki eğitim uzun süredir uzaktan (online) devam ediyor. Anadolu Üniversitesi’nin bazı derslerde başarılı olamayan öğrenciler için aldığı yaz okulu sınav kararı tepkilere neden oldu. Üniversite yönetiminin yaptığı açıklamaya göre, lisans ve ön lisans aşamasındaki örgün eğitime tabi olan öğrenciler için sınavların uzaktan gerçekleştirilmesine karar verilirken, açıköğretim öğrencilerinin sınavlarının ise yüz yüze yapılmasına karar verildi.

Açıklanan kararın ardından açıköğretim öğrencileri sosyal medyada üniversite yönetimine tepki gösterdi. Salgın tehlikesinin hala devam ettiğini vurgulayan öğrenciler, “Sağlığımızı tehlikeye atmayın” diyerek, üniversite yönetimine seslendi. Üniversitedeki örgün eğitim alan öğrencilerin sınavlarının internet ortamında yapılma kararını da eleştiren öğrenciler, üniversitenin ‘çifte standart’ uyguladığını öne sürdü.

Öte yandan bir grup öğrencinin, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesindeki (AÖF) sınavların yüz yüze gerçekleştirilme kararından vazgeçilmesi için imza kampanyası başlattığı öğrenildi. Kampanyayı kısa süre içinde 7 bini aşkın öğrenci imzaladı.

Change.org’ta konuyla ilgili imza kampanyası başlatan öğrenciler, “Yaşanan pandemi süreci nedeniyle Anadolu Üniversitesi'nin ‘Yaz Okulu Sınavları’ toplum sağlığı göz önünde bulundurularak salgının yaygınlaşmasını engellemek açısından online olmalı. Kronik rahatsızlığı olanları riske atmamak ve belirti göstermeyen koronavirüs taşıyıcısı olanların ayrımının yapılamaması nedeniyle, biz aktif öğrencilerin endişeye girmesine ve sınava adaptasyon sorununu meydana getirecek. Bu nedenle ‘Yaz Okulu Sınavları’ online olsun” ifadeleriyle kararın değiştirilmesi yönünde üniversite yönetimine çağrı yaptı.