Temel eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi kapsamında 8. sınıf öğrencilerinin gireceği merkezi ortak sınavlara 1 milyon 174 bin 427 öğrenci girecek. Öğrenciler, yurt içinde 970 merkezde, 16 bin 237 okulda, 91 bin 349 salonda, yurt dışında ise 7 ülkede, 14 merkezde, 22 okulda sınava katılacak.

8. sınıflar için düzenlenen TEOG sınavlarının ilki yarın yapılacak. 25-26 Kasım'da yapılacak olan TEOG 1. dönem sınavları için heyecanlı bekleyiş sürerken sınava girmeyen öğrenciler okulların tatil olup olmadığını merak ediyor.

TEOG sınav tarihleri takvimine göre ilk TEOG sınavı 25-26 Kasım tarihinde yapılacak. Bu iki günde 8. sınıf öğrencileri sınava girerken, diğer ilkokul, ortaokul öğrencileri ise tatil yapacak. Bu günlerde liselere tatil yok.

25 ve 26 Kasım'da yapılacak TEOG sınavında görevli olmayan öğretmenler okullarında olacaklar ve sınav bitiş süresine kadar okulda kalacaklar.

27 KASIM CUMA OKULLAR TATİL Mİ?

TEOG sınavlarının 25-26 Kasım'da yapılacak olması sınava girmeyen öğrenciler için tatil sayılıyor. TEOG sınavları nedeniyle yapılan tatilin hafta sonu ile birleşip birleşmeyeceğini merak eden öğrenciler için yanıt geldi.

27 Kasım Cuma günü okullarda eğitim öğretim kaldığı yerden devam edecek.
Editör: Süper Kanal TV