6 bin kapasiteli külliyenin öğrenci kapasitesinin arttırılması ve tam randımanla çalışması için hayırsever işadamı Mehmet Yıldız’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapmış olduğu görüşmenin ardından İnegöl’deki meslek liseleriyle alakalı bazı düzenleme yapıldı.

TALİMAT CUMHURBAŞKANINDAN

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen çalışma sonucunda; İnegöl’deki mesleki ve teknik eğitim kurumlarına ait eğitim ortamlarının daha verimli kullanılması amacıyla bazı okulların açılması, kapatılması, taşınması ve bazı alanların birleşmesine karar verildi.

2 OKUL KAPATILDI

Bakanlık tarafından alınan kara göre, Saime Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Kız Meslek) kapatıldı. Salih İbrahim Kırcalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesiyle alakalı her hangi bir çalışma yapılmadı.

SPOR LİSESİ İNEGÖL’E GELDİ

Kapatılan Saime Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Hacı Sevim Yıldız Eğitim Külliyesi’ne taşınmasına karar verilirken, bu okuldan boşalan binaya Spor Lisesi’nin taşınmasına karar verildi.

Hacı Sevim Yıldız Eğitim Külliyesinden İnegöl’e gelen Spor Lisesinin bulunduğu binada ise Hacı Sevim Yıldız-5 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açılması kararlaştırıldı.

KIZ MESLEK 2 OKULA TAŞINDI

Kapatılan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin öğrenci, öğretmen ve donatımlarıyla birlikte Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine taşınmasına karar verildi. 

DÖRTÇELİK’TE 4 ALAN KAPATILDI

6 alanı bulunan Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesindeki Bilişim Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Mobilya ve İç Mekan Tasarımı ile Metal Teknolojisi alanlarının kapatılarak, öğrenci, öğretmen ve donatımlarıyla birlikte külliyeye taşınmasına karar verildi.

Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yeni eğitim öğretim yılında Giyim Teknolojisi ve Makine Teknolojisi alanı olmak üzere 2 alanla hizmet verecek. Okulların taşınma işlemlerinin kısa bir süre içerisinde yapılacağı duyuruldu.

BAKANLIĞIN MESLEK LİSELERLE ALAKALI KARARI

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderilen kararda;

“Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Külliyesinde Spor Lisesi olarak kullanılan binada Anadolu Meslek Programında Muhasebe ve Finansman ile Pazarlama ve Perakende alanlarıyla birlikte Hacı Sevim Yıldız-5 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin açılması.   

 

Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde bulunan Bilişim Teknolojileri ile Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanlarının öğrenci, öğretmen ve donatımlarıyla birlikte Hacı Sevim Yıldız-I Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki aynı alanlarla birleştirilmesi.

Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde bulunan Mobilya ve İç Mekan Tasarımı ile Metal Teknolojisi alanlarının öğrenci, öğretmen ve donatımlarıyla birlikte Hacı Sevim Yıldız-2 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki aynı alanlarla birleştirilmesi.

SAİME SULTAN KÜLLİYE’DE

Saime Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin kapatılması ve bu okuldan boşalacak binaya İnegöl Spor Lisesinin taşınması. Saime Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde bulunan Muhasebe ve Finansman ile Pazarlama ve Perakende alanlarının öğrenci, öğretmen ve donatımlarıyla birlikte Hacı Sevim Yıldız-5 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde açılan aynı alanlarla birleştirilmesi.

Saime Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde bulunan Büro Yönetimi alanının öğrenci, öğretmen ve donatımlarıyla birlikte Hacı Sevim Yıldız-3 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki aynı alanla birleştirilmesi.

 

İnegöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin kapatılması. Bu okulda bulunan El Sanatları Teknolojisi ile Giyim Üretim Teknolojisi alanlarının öğretmen ve donatımlarıyla birlikte Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki aynı alanlarla birleştirilmesi.

Okulun Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Grafik ve Fotoğraf ile Radyo-Televizyon alanlarının öğrenci, öğretmen ve donatımlarıyla birlikte Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki aynı alanlarla birleştirilmesi.

 

Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yabancı dili İngilizce olmak üzere Anadolu Meslek Programında Grafik ve Fotoğraf alanı açılması Genel Müdürlüğümüzce uygun görülmektedir.” ifadeleri yer aldı.

Editör: Süper Kanal TV