İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından son iki yıl içinde Müdür, Müdür Başyardımcısı ve Müdür Yardımcısı olarak göreve başlayan 63 Okul Müdürü 16 Müdür Yardımcısı toplam 79 yöneticimize 22-26 Ocak 2018 tarihleri arasında Protokol Kuralları Kursu, 29 Ocak-2 Şubat arasında ise Etkili Dinleme ve İletişim Kursu düzenlendi.

Bu kursta tüm katılımcılar başarı belgesi almayı hak ettiler. Protokol Kuralları Kursu İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri Orhan ÇELİK ve Ömer KABAN tarafından verilirken, Etkili Dinleme ve İletişim Kursunu ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ayfer ER ile Bursa OGEM Koordinatörü Mehmet SARI tarafından verildi. Her bir kurs 30 saatlik eğitimi içermektedir. Toplam iki haftalık yarıyıl tatilinde iki ayrı kurs faaliyeti düzenlenerek okul yöneticileri 60 saatlik eğitimden geçtiler. Bu kursların sonunda tüm katılımcılara kurs katılım ve başarı belgesi verildi.

Kurslar İlçemiz Şehit Fevzi BAŞARAN Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Erdem Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu’nda 40’ar kişilik iki ayrı grup şeklinde eğitimler düzenlendi.


Ayrıca Müdürlüğümüzce söz konusu kurslara katılmayan ama İlçemizde görev yapan 99 Okul Müdürlerimize de Protokol Kuralları Kursu verildi. Bu eğitimler Şube Müdürlerimiz tarafından verildi.

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih BİLİCAN: “Dönem arasında Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen kurslara ilaveten Müdürlüğümüzce kapsamı genişletildi. Bu konuda verilen eğitimler sayesinde hizmet kalitemizde artış olacağını değerlendiriyoruz. Ben de zaman zaman eğitimi yerinde gördüm. Okul yöneticilerimizin de bu eğitimleri çok yararlı bulduğunu ve olumlu karşıladıklarını bana ifade ettiler.” Dedi.


Müdür BİLİCAN konuşmasına şöyle devam etti. Öğretmenlik mesleğinin sürekli bir yenilenme ve değişimi gerektiğini, birçok farklı konularda hizmet içi eğitim, kurslar, seminerler düzenlediklerini bundan sonra da düzenleyeceklerini söyledi. Bu konuda gerek başta öğrencilere, ailelere ve paydaşlarımıza katkı sağlayacak her türlü etkinliği desteklediklerini söyledi. Bu konuda birçok kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde olduklarını söyledi.

İkinci dönem özellikle Bağımlılıkla Mücadele, Kariyer Danışmanlığı, Mesleki Eğitimin Güçlendirilmesi başta olmak üzere farklı konularda seminerler, kurslar, tanıtımlar yapacağız dedi. Bu eğitimleri veren, eğitimlere katılan, ev sahipliği yapan okullarımızın çalışanlarına ve tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. “dedi

Editör: Süper Kanal TV