Taban giriş puanı ile Türkiye´deki önemli fakültelerle yarışan Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi, öğrenci kalitesini bir kat daha artırmak için üniversite puanı yüksek olan öğrencilere eğitim boyu burs verecek.
Öğrenciler ve personel arasında yaptıkları memnuniyet anket sonuçlarını açıklayan İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat, öğrencilere de müjde verdi.

BURS MÜJDESİ

Önümüzdeki yıl 2016-2017 eğitim öğretim döneminde hayata geçirmeyi planladıkları projeyi açıklayan Dekan Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat, “Fakültemiz üç bölümle eğitim öğretim hayatını sürdürüyor. Üç bölümü birinci sırada tercih etmiş, başarılı öğrencilere öğrenim bursu vermeyi düşünüyoruz. Şu an iki bölüm için bu imkanı sağladık. İki iş adamımızdan o sözü aldık. Üçüncü işadamı ile de görüşeceğiz. Oradan da bir bursa temin edeceğimizi düşünüyorum. Amacımız İnegöl İşletme Fakültesine daha kaliteli öğrencileri çekmek. Fakültenin tercih edilebilir derecesini artırmak istiyoruz. Fakültemize gelen öğrenciler taban puan itibariyle iyi durumdalar. Önümüzdeki dönemde ÖSYM kılavuzuna açıklama olarak; Fakültemizi birinci sırada tercih eden ve başarılı olan öğrencilere devletin belirlediği her ay 400 lira olmak üzere eğitim boyunca sürecek bir burs verilecektir. Bu ifadeleri kılavuza ekleteceğiz. Mevcut öğrencilerimiz Uludağ Üniversitesi mezunu olacaklar. Yeni üniversite kurulması halinde, üniversitenin kurulmasıyla birlikte tercih eden öğrenciler ise yeni üniversiteden mezun olabilecekler. Yeni bir üniversitenin olup olmayacağı henüz belli değil. Burada ikinci bir fakültenin olması bizim için, öğrencilerimiz, öğretim üyelerimiz için iyidir” dedi.

FAKÜLTE OLARAK TOPLUMA HİZMET ETMEK DURUMUNDAYIZ

Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat, “Bilim kurumuyuz. Dolayısıyla bizim faaliyet alanımız, birinci olarak toplumsal fayda sağlamayı gerekli kılarken, ikinci olarak da bilimsel kriterlere uygunluk mecburiyeti var. Biz fakülte olarak topluma hizmet etmek durumundayız. Ama aynı zamanda bu işi yaparken, bilimsel kıstaslara uygun davranmak zorundayız. Bu bizi hem sınırlandırıyor hem de yaptığımız işin niteliğini ortaya koyuyor. Objektif nesnel düzeyde bir faaliyet yapmış oluyoruz. Bu tabi ki toplumda ve genel olarak anlayışında ortaya çıkmasını sağlayacaktır. Aynı zamanda da bir anlayışı da zorunlu kılacaktır. Bilim kurumuna bakarken, herhangi bir sektör gibi düşünmemek lazım. Çünkü bir taraftan akademisyenlerimiz öğrenci yetiştirecek, bir taraftan toplumun ihtiyacını karşılayacak, diğer taraftan da kendi akademik gelişmeleri için çalışmalar yapacaklar. Çok yönlü bir denetim var burada. Herhangi bir sektörde faaliyette bulunurken, ürettiğiniz iş doğrudan doğruya algılanıyor. Vatandaş bunu algılıyor” dedi.

KALİTELİ FAKÜLTE

Dekan Canbolat, “Fakültemiz geçen yıl kalite yönetim sistemi belgesi almaya hak kazanmıştı. Bu üç alanda geçerli olan bir belgeydi; İdari, eğitim ve iletişim. Bunun her yıl kontrolleri var. Belgeyi almamızın birinci yılı sonunda yani geçen hafta iki denetçi geldi ve incelemede bulundular. Yine sıfır hatayla inceleme neticelenmiş oldu. Bu kapsamda memnuniyet anketleri yapıyoruz. Öğrenciler, personelimiz bu anketlere katılıyor. Geçen yıl 3.8 yıl olan memnuniyet oranımızı bu yıl 3.9´a çıkardık” diye konuştu.

YERLEŞKENİN GÜZELLEŞMESİNİ İSTİYORLAR

Memnuniyet anketinde öğrenciler ve personelden gelen istekleri de anlatan Dekan Canbolat, “5 adet sorun var. Bu 5 adet sorun bizim dışımızda olan sorunlar. Kısmen belediyeyi ve şehri ilgilendiren boyutları var. Bu sorunların birincisi, öğrenciler Görükle kampusunda eğitim görmek istiyorlar. Fakat bu mümkün değil. Bunun olmayacağını öğrenciler biliyorlar. Fakültemizin adı İnegöl İşletme Fakültesi yani buraya ait olan bir fakülte. Madem gidemiyoruz, çocukların eğitim gördüğü yer olan Uludağ Üniversitesi İnegöl Yerleşkesinin güzelleşmesini istiyorlar. Kampus alanı genişlesin, yeşil alanlar olsun, eski fabrika lojmanlarının yıkılması, diş hastanesinin bulunduğu yerden kaldırılmasını istiyorlar” dedi.

İKAMET SORUNU

Öğrencilerin ikamet sorununu da dile getirdiklerinin altını çizen Canbolat, “İnegöl´de yeterince öğrenci yurdu olmayışı, dışarıdan gelen öğrencilere ev kiralama da sıkıntıların olması konuları var. Bununla ilgili kız öğrenciler için yapılan yurt tamamlandı. Bu noktada kız öğrenciler için sorun çözülmüş olacak. Erkek öğrenciler için ileriye dönük olarak yurt planlamasının yapılması lazım” şeklinde konuştu.

SARI OTOBÜS DURAĞI İSTİYORLAR

Bursa´da ikamet edip, İnegöl´e gelen öğrencilerin ulaşım sorununun olduğuna da dikkat çeken Canbolat, “Bursa ile üniversite arasında ulaşım sorunu var. Bu ulaşımın iyileştirilmesi, mümkün olduğu ölçü de daha kolay, daha ucuz, belki belediye imkanları ile ulaşımın sağlamasını istiyorlar. Öğrencilerimiz İnegöl´e gelen Sarı Otobüsler için yerleşke önünde durağının olmasını istiyorlar. Hatta imza toplamaya başladılar. Mademki yurt sorunu var, Bursa ile ulaşım daha iyi koşullarda olursa, öğrencilerin bir kısmı Bursa´da ikamet edecek. Böylelikle ulaşım sorunu çözülmüş olur” diye konuştu.

YEMEK SORUNU

Son olarak ise, öğrencilerin yemek sorununu dile getirdiklerini aktaran Canbolat, “Yemeklerin kalitesinden şikayetçiler. Kantin yok. Eski yemek firmasının ihale süresi bitti. Yeni süreçte yeniden kazanan eski firmanın bazı sorunları varmış diye duyduk. Öğrenciler yemek kalitesinden memnun değiller. İhale koşulları da belli. İnegöllü yemek firmalarının katılması önemli. Sanırım yeniden ihale edilecek.  Kantin konusunda ise bir çalışma var. Üniversite bir kantin açacak burada” dedi.

Editör: Süper Kanal TV