Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. İllere göre risk grup haritasına paylaştı. Ancak okullardaki eğitimlerle ilgili bir açıklama yapılmadı. Milyonlarca öğrenci şimdi gelecek açıklama kitlendi. Daha önceki haritaya göre eğitim öğretim şu şekilde başlamıştı. 


Yüz yüze eğitimin başlayacağı iller

Okullar, Türkiye genelindeki tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda 8'inci ve 12'nci sınıflarda eğitim öğretime açılacak.

Sağlık Bakanlığı 4 risk grubuna göre illeri ayırdı. Düşük riskli (mavi), orta riskli (sarı), yüksek riskli (turuncu) ve çok yüksek riskli (kırmızı) olarak kategoriler belirlenmişti.

Düşük ve orta riskli illerde, ilaveten ortaokullar ve liseler dahil diğer kademelerde de eğitim öğretime başlamıştı. İlk açıklamada Bursa orta risk grubuna yer almıştı. Bursa genelinde eğitim öğretim 2 gün yüz yüze 3 gün ise uzaktan eğitimle yapılmıştı. Ancak bugün açıklanan iller risk haritasında Bursa Kırmızı risk grubunda yer aldı. Durum böyle olunca eğitim ve öğretimin ne olacağını milyonlarca öğrenci merak ediyor. 

Risk grubu yükseldi

Risk grubunun yükselmesiyle Bursa'da eğitim ve öğretimde ne gibi değişiklikler olacak herkes bu soruyu merak ediyor. Bakanlığın daha önce açıklama dikkate alınırsa Yüksek ve çok yüksek riskli illerde yüz yüze eğitim Okul öncesi eğitim kurumlarında tam zamanlı, ilkokullarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada iki gün, 8. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 12-22 saat, 12. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 16-24 saat olarak başlanacak.

Özel gereksinimli öğrenciler

Özel gereksinimli öğrenciler için hizmet veren özel eğitim okul ve sınıfları ülke genelinde tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime başlayacaktır.

Liselerde sınavlar yüz yüze

Liselerdeki sınavlar 8 Mart Pazartesi gününden itibaren tüm illerde salgın tedbirleri çerçevesinde yüz yüze gerçekleştirilecek.

Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki eğitim kurumlarında mevcut kararlar uygulanmaya devam edecek.

Yüz yüze eğitim kapsamı dışındaki uygulamalarda uzaktan eğitime devam edilecek. Yüz yüze eğitime katılım veli rızasına bağlı olarak gerçekleştirilecek.

2 Mart tarihinde bakanlığın yaptığı açıklama


 

Editör: Süper Kanal TV