Bakan Koca'nın açıklamalarından öne çıkanlar:

Sonunda salgını sona erdirebilecek en büyük umut olan aşı devreye girdi. Aşıların kullanıma girmesi salgınla mücadelede en büyük kırılma noktalarından biridir. Salgını iki evrede ele almak durumundayız. Aşıdan önce ve aşıdan sonra. Aşıdan önce, karantina, sosyal mesafe, maske ve hijyen tek önlemimizdi. İşyerlerimiz kapalı tutulmak, gençlerimiz okullarından uzak tutulmak durumunda kaldı.

"TÜM OKULLAR ZAMANINDA AÇILACAK"

Çocuklarımız 1,5 yılını yüz yüze eğitimden uzak geçirdi. Ancak bu günler geride kaldı. Artık aşımız var. En net ve yüksek sesle ifade etmek isterim ki; okullarımız zamanında açılacak. Artık aşı var. Koşullar ne olursa olsun; öğrencilerimizi koruyarak yüz yüze eğitime ve uygulamalı eğitime devam edeceğiz. Eğitime ara vermeden gelecek eğitim-öğretim dönemini karşılayacağız. Bilim Kurulumuz konuyla ilgili gerekli çalışmaları tamamladı. Bunları, MEB ile istişare ederek kısa sürede sizinle paylaşacağız.

"ÖĞRENCI VELİLERİ YA AŞILARINI YAPACAKLAR, YA DA DÜZENLİ OLARAK PCR TESTİ YAPTIRACAKLAR"

Tam bir koordinasyon halinde çalışarak okulda öğrencilerimizi bekleyeceğiz. Öğrenci ve öğretmenlerimizi korumamızın bir numaralı yolu öğrencilerimizin ailelerini aşılamaktır. Eğitim ve iş hayatının sekteye uğramaması için aşı şart. Öğrenci velileri ya aşılarını yapacaklar, ya da düzenli olarak PCR testi yaptıracaklar.

"AŞI OLMAZSA OLMAZ KURALIMIZ HALİNE GELMELİ"

Çok başarılı bir aşı programı yürütüyoruz ama istenilen seviyede değiliz. En az iki doz aşı olmamış kimse aşı oldum dememeli. Aşı olmazsa olmaz kuralımız haline gelmeli.

TURKOVAC AŞISI 

İnaktif aşı olan vatandaşlarımızda; en yüksek koruma oranı üç doz inaktif aşı olanda. Yerli inaktif aşımızın çalışmaları devam ediyor. TURKOVAC aşısının 3. doz olarak uygulanması konusunda önemli adımlar attık. Eğitimin devamı, geleceğimizin teminatıdır.

Devir değişti, artık aşı var. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum