AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, İstihdam için mesleki eğitim programı kapsamında inegöl'e geldi. Türkiye'deki 36 okul arasına giren İnegöl Mesleki Eğitim Merkezinde bir program gerçekleştirildi.

İstihdam için mesleki eğitim programı kapsamında İnegöl Mesleki Eğitim Merkezinin "Suriyeli ve Türk gençler ile yetişkinler için çıraklık ve mesleki eğitim" adlı proje Büyükelçi tarafından  yerinde incelendi.  İnegöl'deki Çıraklık eğitim merkezinde gerçekleştirilen programda konuşan AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi inegöl'de olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Büyükelçi konuşmasında şunları söyledi.Bizler Türkiye'de resmi makamlara eğitim sistemine Suriyeli
Mültecilere ev sahipliği çabalarına bizde destek olmaya çalışıyoruz. Bu okul ziyaretimle ilgili olarakta bir takım beklentilerim var bunları sizlerle paylaşmak istiyorum. Tabiki hem Türk vatandaşlı gençler hemde suriyeli gençler bunları eğitimleri anahtar kilit öneme sahip. Bu okullar vasıtasıyla Milli Eğitim Bakanlığı son derece önemli çalışmalar yürütüyor. Suriyeli çocukların özellik eğitim sistemine dahil edilmesi. Tabi ki bu çalışmlar özellikle illeride çocukların iş sahibi  olmaları ve kendi geçimlerini sağlayabilir hale gelebilmeleri adınada hazırlayan süreç. Çıraklık modelini bildiğini söyleyebilirim kendi Ülkemde Almayan'daki çalışmalardan dolayı.

Daha sonra İlçe Milli eğitim Müdürü Ali Doğru bir konuşma yaptı. Doğru konuşmasında Büyükelçiyi İnegöl'de ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade etti. Projenin önemine dikkat çeken doğru Çıraklık eğitim merkezinde şuanda 14 Suriyenin eğitim aldığını belirtti.  Programda daha sonra Bursa ve inegöl'de oda ve sivil toplum kuruluşlarının sunumuyla son buldu.