Kurulda derneğin faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapan Özcan Ayhan: '' Büyük bir sanayi şehri olan ilçemizin mesleki eğitimden yetişecek kalifiye elemanlara ihtiyacı gün geçtikçe artıyor. Bizler Mesleki Eğitim Külliyesini cazibe merkezi haline getirmeyi amaçlıyoruz. Okullarımıza gün geçtikçe rağbet artıyor. Gençler için daha yaşanabilir bir alan oluşturarak okullarımıza olan ilgiyi arttırmak istiyoruz. Okullarımızın donanımı çağın gereksinimleri üzerinde. Yine okullarımızın güvenliği standart üstü, külliyeye yabancı giremiyor. En önemlisi de okullarımızdan mezun olan öğrenciler ciddi maaşlar ile işe başlıyorlar. Mezun öğrencilerimizin tamamı okulları bitmeden istihdam ediliyor. Külliyemizde aranan elemanlar yetişmeye devam edecek. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ali Doğru önderliğinde başlayan Mesleki Eğitim atılımına oda ve sektör temsilcileri olarak sonuna kadar destek veriyoruz.

Külliyemizde ciddi ve ses getiren projeler gerçekleştiriyoruz. Yeni dönemde Avrupa'daki mobilya şehirleri ile ortak çalışmalar yapacağız. Mobilya sektörünün önde gelen şahsiyetlerini öğrencilerimiz ile buluşturacağız. Biz bu okulun kıymetini ve önemini biliyoruz. Birlikteliğe ihtiyacımız var, külliyeye sahip çıkarsak mesleğimize sahip çıkarız. Bu sebeple bu külliyeyi ilçemize kazandıran Hayırsever İşadamı Mehmet Yıldız' a çok teşekkür ediyoruz.'' Dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru 26 bina ve geniş bir kontenjana sahip Mesleki Eğitim Külliyemizi geliştirmek için kurmuş olduğumuz derneğimizin 1. Olağan kurulunu gerçekleştiriyoruz. Mesleki Eğitim Kampüsü bizim için çok kıymetli. Faal sektörlerimizin kalifiye eleman ihtiyacına ahlaklı ve donanımlı öğrenciler yetiştirerek destek oluyoruz. Öğrencilerimizi yaptığımız projeler, fuar ziyaretleri, meslek buluşmaları gibi etkinlikler ile daha donanımlı hale getirmeye çalışıyoruz. Külliye ile ilgili oluşmuş olan olumsuz algıyı çok şükür yıktık. Okullarımıza rağbet gün geçtikçe artıyor. Biz mesleki eğitimin İnegöl için büyük önem arz ettiğinin farkındayız ve planlamalarımızı bu çerçevede yapıyoruz. Külliyeyi cazibe merkezi haline getirmek için ciddi emek harcıyoruz. Öğrencilerimizin alanlarındaki ileri gelen firmalara yaptığımız ziyaretler, fuar gezileri ile mesleğinin havasını koklamasını sağlıyoruz.

Külliyemizde diğer ilçelerden gelen öğrencileri barındıracak pansiyonlarımız ve gücümüz var. Komşu ilçelerimizdeki öğrencilerimizi de okullarımıza bekliyoruz.

Okullarımızın kalitesi yükseldikçe ilçemizde faaliyet gösteren sektörlerimiz de yükseliyor. Mesleki Eğitim ile ilgili projelerimiz ve çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek. Bu süreçte bizlere destek olan oda ve sektör temsilcilerimize çok teşekkür ediyorum. Ele ele verip İnegöl'de Mesleki Eğitimi daha güçlü hale getireceğiz'' dedi

Editör: Süper Kanal TV