İnegöl İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı İlhan Tatlı yaptığı açıklamada “Yemen’de her 10 dakikada bir çocuk ölüyor. İnsanlar bir şey bulamadığı için ağaç yapraklarını pişirerek yiyiyor. 15 bin insan öldü. 17 milyon insan açlıkla mücadele ediyor. 5 milyon insan evini terk etmek zorunda kaldı. Sağlık sistemi çöktüğü için 450 kişiye bir doktor düşüyor. Birçok sağlık ihtiyacı karşılanamazken ilaçlarda ciddi oranda eksiklikler bulunmaktadır. Ülkede iç ve dış çatışmalarla birlikte kuraklık da baş gösterdi. “
 
462 BİN ÇOCUK BESLENEMİYOR
 
“ Özellikle gıda ve su sorununun birçok bölgede etkisini sürdürüyor. Halk bir yandan açlıkla diğer yandan hastalıklarla mücadele ediyor.  Halkın doğalgazı kesildi. Petrolün fiyatı 7 kat arttı. Benzin vermemeye başladılar. Başkent’te günde 18 saat elektrik kesintisi uygulanıyor. 18,8 milyon insan yardıma ve himaye edilmeye muhtaç. Birçok kurum personeline maaş veremediğinden hizmetlerini yerine getirememektedir.  Yemen’in yüzde 30’u devletten gelen düzenli maaş ile geçiniyordu ki bu maaşlar şuan verilememektedir. 1600 den fazla okul eğitim hizmeti verememektedir.  2 milyondan fazla öğrenci eğitim dışında kalmaktadır. 462.000 çocuk ciddi oran da kötü beslemeden dolayı şiddetli hastalıklarla boğuşmaktadır.”
 


YÜZYILIN KRİZİ YAŞANMAKTA
 
“Stratejik konumu ve dünyanın en zengin enerji bölgelerine yakınlığı sebebiyle geçmişten bu yana uluslararası güç odaklarının hedefinde olan yemen 2015 yılında başlayan iç savaşla birlikte Suudi Arabistan’ın başını çektiği birleşik Arap emirlikleri, Amerika ve İngiltere destekli Arap Koalisyonun yağdırdığı bomba ve füzeler sonucunda yüzyılın insani krizi yaşanmaktadır. “
 
EKONOMİK SIKINTI YAŞAMAKTALAR
 
“Eski çağlarda zenginliğiyle bilinen bir ticaret merkezi olarak öne çıkan Yemen, Arap dünyasının en önemli ülkelerinden biri konumundaydı. Afrika, Asya ve Hint Yarımadası arasındaki ticaret yollarını besleyen önemli güzergahlardan biri olan Yemen, özellikle Afrika'nın doğu kıyılarında yetiştirilen kahvenin toplanarak buradan Anadolu ve Asya'nın içlerine ulaştırıldığı bir merkez özelliği taşıyordu. Petrol, balık, kaya tuzu, mermer, kömür, altın gibi zengin yeraltı kaynaklarına sahip olmasına rağmen Yemen, ekonomik açıdan ciddi sıkıntılarla mücadele ediyor. “


 
OSMANLI ŞEHİTLERİ BU TOPRAKLARDA YATMAKTA
 
“Muaz b. Cebel’in Hz. Muhammed tarafından bu ülkeye yönetici olarak gönderilmesiyle, bir İslam ülkesi haline gelmiştir. Yemen, 401 yıl boyunca Osmanlı vilayeti olarak kaldı.  Binlerce Osmanlı şehidi ve mezarına da ev sahipliği yapmaktadır. Ülkenin 28.25  milyon nüfusunun tamamı Müslüman. “
 
“Arap Baharı sürecinde Yemen’de başlayan gösterilerin ardından Suudi Arabistan’ın başını çektiği Başta İran tarafından eğitilen desteklenen, militanlaşan İran dış politikasının vekâlet savaşını yürüten Husiler olmak üzere, Daeş fikri ile hareket eden yabancı savaşçıların fırlattığı uzun menzilli füzeler ile Suudi Arabistan’ın petrol boru hatlarına ve rafinerilerine yönelik sabotajlar yapmaktadır. Buna karşılık 2015 yılından beri Suudi Arabistan’ın başını çektiği birleşik Arap emirlikleri ile birlikte Amerika ve İngiltere destekli Arap Koalisyonu ise sürekli İran destekli husilere bombalar yağdırıyor. Bu savaş, Aden Körfezi’nin bir ticari geçiş güzergâhı olmanın yanında bir transit merkezine dönüşmesi, öncelikli hedefin jeopolitik olduğu aşikârdır. Yemen’in özellikle uluslararası deniz ulaşım hatları üzerindeki konumu, uluslararası sularda rahatça hareket etmek isteyen ABD için kaçınılmaz bir stratejik liman ve sığınak imkânı sunmaktadır. Bu nedenle Yemen limanları ABD savaş gemileri açısından oldukça önemlidir. Son yıllarda bu limanların güvenliği ve özellikle gemilerin geçişi konusunda İran’ın elde ettiği avantaj, Washington yönetimini rahatsız etmektedir. Bununla beraber ABD, Suudi Arabistan’ın yakın müttefik olmasının avantajını kullanarak Yemen’de büyük bir kara birliği bulundurma zahmetinden de kurtulmaktadır. 2015 yılından itibaren Suudi Arabistan’ın Yemen’e askerî müdahalesini destekleyen ABD, ingiltere Arap Koalisyonu’na lojistik ve istihbarat desteği sağlamıştır. Trump ile birlikte ABD’nin Arap Koalisyonu’na olan destekleri daha da artmıştır. Çin’in Yeni İpek Yolu projesi göz önünde bulundurulduğunda ABD’nin Yemen gibi bir bölgeyi rakiplerine kaptırmama arzusunun daha da arttığı görülmektedir.”


“Sadece Suudi Arabistan ve BAE aracılığı ile Yemen’deki savaşa milyarlarca dolarlık silah ve mühimmat satan ABD için Yemen’deki savaşın kendi silah pazarı açısından da son derece kârlı sonuçları olduğu muhakkaktır.”
“Suudi Arabistan önderliğinde kurulan Arap Koalisyonu’nu destekleyen İngiltere, Suud’a füze ve savaş uçakları dâhil milyarlarca dolar değerinde silah satışı gerçekleştirmiştir. Ayrıca İngiltere, Suudi Arabistan’a olan desteğini göstermek ve güvence vermek için de Suudi ordusunu eğitmek üzere 166 personel göndermiştir. Silah satışından elde edilen gelirler, ABD için olduğu gibi İngiltere için de önemli bir motivasyon kaynağıdır.”


“Yemen'de Arap Baharı ile birlikte ortaya çıkan ve bugün hala etkisi devam eden kargaşa ve Husilerin darbesi ile birlikte Yemen'e askeri müdahalede bulunan Arap Koalisyonu'nın faaliyetleri sonucunda ortaya çıkan insani krizler her geçen gün daha derinleşiyor. Bugün ülkedeki alt yapı büyük ölçüde tahrip edilmiş vaziyettedir. Başta hastaneler olmak üzere okullar ve hizmetler de durma noktasına gelmiştir. Ayrıca, Yemen nüfusunun 3/2'si gıda ve temiz suya erişim noktasında türlü sorunlar yaşamaktadır. “
17 milyon insanın ciddi anlamda gıdaya ulaşımında sıkıntı yaşıyor.
Bu rakamın 7 milyonunun ise gıda ya olan ihtiyacı ciddi boyutlara varmış durumdadır.
15 bin insan öldü. 5 milyon insan evini terk etmek zorunda kaldı
 Sağlık sisteminin de çöktüğü ülkede 450 kişiye sadece 1 doktor düşüyor. 14,7 milyon kişinin sağlık ihtiyacı bulunmaktadır ve ciddi oranda sağlık hizmeti alamamaktadır. 3,3 milyon kişi kötü beslenmeden kaynaklı hastalıklarla mücadele etmektedir.
 462.000 çocuk ciddi oran da kötü beslemeden dolayı şiddetli hastalıklarla boğuşmaktadır.
 Birçok sağlık ihtiyacı karşılanamazken ilaçlarda ciddi oranda eksiklikler bulunmaktadır.
 8,8 milyon kişi sağlık hizmetlerinin tamamen yok olduğu bölgelerde yaşamaktadır.
Ülkede iç ve dış çatışmalarla birlikte kuraklık da baş gösterdi.
Özellikle gıda ve su sorununun birçok bölgede etkisini sürdürüyor.
Halk bir yandan açlıkla diğer yandan hastalıklarla mücadele ediyor.
Halkın doğalgazı kesildir. Petrolün fiyatı 7 kat arttı. Benzin vermemeye başladılar. Başkent’te günde 18 saat elektrik kesintisi uygulanıyor.”
18,8 milyon insan yardıma ve himaye edilmeye muhtaç duru Birçok kurum personeline maaş veremediğinden hizmetlerini yerine getirememektedir.
Yemen’nin yüzde 30’u devletten gelen düzenli maaş ile geçiniyordu ki bu maaşlar şuan verilememektedir. 1600 den fazla okul eğitim hizmeti verememektedir.
 2 milyondan fazla öğrenci eğitim dışında kalmaktadır. 
İHH İnsani Yardım Vakfı 2000’li yılların başından beri Yemen’de gıda, kurban, barınma malzemeleri, hijyen bebek maması mobil sağlık klinik ve malzemeleri başta olmak üzere 20 milyon euro civarında yardım faaliyetinde bulunarak halihazırda şuan 50 bin 51 yetime bakmaktadır.
Yemen için oluşturduğumuz yardım kampanyamıza İnegöl halkının desteklerini bekliyoruz.
Vatandaşlarımız 
 
https://bagis.inegolihh.org.tr adresinden kredi kartı ile bağış yapabildikleri gibi ister banka hesap numaralarımıza, ister derneğimize bizzat gelerek makbuz karşılığında bağışta bulunabilirler
İnegöl iHH insani yardım derneği
Kuveyttürk TR29 0020 5000 0950 9217 6000 01
Ziraat bankası TR58 0001 0000 6785 6294 8750 01