Mısır'da Ariş kentindeki Ravza Camisi yakınında meydana gelen patlamada 235 kişi öldü, 120 kişi yaralandı.

Mısır'da üç günlük yas ilan edildi. Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin İçişleri, Savunma ve İstihbarat bakanlarıyla toplantı düzenlemesi bekleniyor. Dışişleri Bakanlığı saldırıyı kınadı.

Mısır'da Sina yarımadasının kuzeyindeki Ariş kentinde bir camiye cuma namazı sırasında bombalı ve silahlı saldırı gerçekleştirildi.

Ravza camisi yakınında düzenlenen bombalı ve silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre 235 kişi öldü, 120 kişi de yaralandı. 

Yerel güvenlik güçleri, camiye gelenlere 4 araçtan ateş açıldığını belirtti. Görgü tanıkları saldırganların askeri üniforma giydiğini aktardı. 

Yerel kaynaklar saldırının düzenlendiği camiyi ağırlıklı olarak Sufilerin kullandığını söyledi. Terör örgütü DAEŞ Sufileri dinsizlikle suçlamış ve Sufilere yönelik saldırılar düzenlemişti.

3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Saldırı sonrası Mısır'da 3 günlük yas ilan edildiğini açıklandı.

Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin, ilerleyen saatlerde Savunma Bakanı, İçişleri Bakanı ve İstihbarat Başkanıyla bir güvenlik toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

Mısır Sina yarımadasında 2013 yılından bu yana artan terör saldırılarıyla mücadele ediyor.

El Ariş, Sina Yarımadası'nda bulunuyor.

DIŞİŞLERİ'DEN SALDIRIYA KINAMA

Dışişleri Bakanlığı Mısır'da gerçekleşen kanlı terör saldırısını kınadı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Mısır'ın El Ariş kentinin batısındaki bir camide meydana gelen ve çok sayıda kişinin ölümüne ve yaralanmasına yolaçan terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve kardeş Mısır halkına başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyoruz" ifadeleri kullanıldı. 

 

Editör: Süper Kanal TV