Ali Banat  Avustralya'nın Sidney şehrinde doğdu ve  Ferrarileri, ultra lüks evleri, yatları ve mücevherleriyle 'Müslüman milyarder' olarak nam saldı.

2015 yılında kansere yakalandı ve 7 ay ömrü kaldığını öğrendi. Bu hastalık onun hayatını değiştirdi. Banat tüm mal varlığını saattı ve kendini hayır işlerine adadı. Banat, tüm vücuduna yayılan kanser hastalığını da  "Allah'tan gelen bir hediye" olarak tanımladı. 

Banat, ilk olarak Afrika'nın en yoksul ülkelerinden Togo'ya gitti ve orada hayır işleri yaptı. Banat ayrıca, Dünyanın Her Yerindeki Müslümanlar (MATW) adlı bir vakıf kurdu. vakfın hayır projeleri için 600 bin İngiliz poundu (800 bin dolar) toplandı.

Ali Banat 29 Mayıs'ta hayata veda etti. Banat'ın ölümü tüm dünyada manşet oldu. Medya 'Büyük yardım gönüllüsü hayatını kaybetti' başlıkları attı.

VİDEOSU ORTAYA ÇIKTI

Geçtiğimiz günlerde Banat'ın ölmeden önce kaydettiği bir video ortaya çıktı. Banat, izleyenleri gözyaşlarına doğan videosunda yine bir insanlık dersi verdi ve tüm insanlığı muhtaç olanlara yardım etmeye davet etti.