Afganistan’ın batısında ilk yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakası tespit edildi. Ülke basınındaki habere göre, Kamu Sağlık Bakanı Ferozuddin Feroz, yaptığı açıklamada, ülkenin batısındaki Herat vilayetinde bir kişide Kovid-19 tespit edildiğini bildirdi. Feroz, vilayette acil durum ilan edildiğini belirtti. Öte yandan ülkede, en az 10 kişi yeni tip koronavirüs şüphesiyle de karantinaya alındı.Çin’in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs dünya genelinde 79 binden fazla kişiye bulaştı.Kovid-19 salgını nedeniyle Çin ana karasında 2 bin 592 kişi hayatını kaybetti.

BAHREYN ALARMDA

Bahreyn Sağlık Bakanlığı, İran’dan dönen bir kişide yeni tip koronavirüs (Kovid-19) görüldüğünü ve bunun ülkede tespit edilen ilk vaka olduğunu açıkladı.

İRAN’DA SAYI 47’YE ÇIKTI

İran devlet televizyonunda yayınlanan habere göre, Sağlık Bakanı Said Nemeki, Kovid-19 vakalarına ilişkin Meclis’e bir rapor sundu.

Nemeki’nin sunduğu raporda, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 12’ye, virüsün bulaştığı kişi sayısının da 47’ye çıktığı belirtildi.

Editör: Süper Kanal TV