İskoçya'da kurluşundan bu yana genel olarak sol ideolojiye sahip kesimlerin ve işçilerin desteklediği Celtic Futbol Kulübü, Şampiyonlar Ligi elemelerinde İsrail'in Hapoel Be'er Şeva takımı ile eşleşmiş ve İskoçya'daki maçta İsrail kulübünü Filistin bayraklarıyla karşılamıştı.
 
İsrail'in Londra'da bulunan büyükelçiliği, Celtic taraftarlarını Filistin bayrağı açmamaları konusunda uyarmış ve "takımın ve İsrailli taraftarların hoş karşılanacağından eminiz" demiş ancak facebook üzerinden de örgütlenenCeltic taraftarları, Filistin bayrağını "Filistin, Celtic ve adalet" için dalgalandıracaklarını duyurmuştu.
 
Filistin bayraklarıı açtıkları için UEFA'nın ceza verdiği Celtic taraftarı, cezaya rağmen Filistin'e desteğini sürdürüyor.
 
Uefa'nın verdiği para cezasını kendi aralarında toplayan taraftarlar, cezanın iki katı para toplayıp, cezadan artan parayı Filistinliler için tıbbi yardım ile Beytüllahim'deki Aida Mülteci Kampı'na dağıtacaklarını duyurdular.
 
İCeltic'in taraftar grubu Green Brigade'in (Yeşil Tugay) öncülüğünde,"www.gofundme.com/matchfinepalestine" sayfasında başlatılanyardım kampanyasına ilişkin"UEFA'nın dar görüşlü ve siyaseten partizanca tutumunu, futbola olumlu bir katkıya dönüştürmekte kararlıyız ve bu yüzden #matchthefineforpalestine kampanyasını başlatıyoruz. 15 bin sterlin (yaklaşık 60 bin lira) toplamayı amaçlıyoruz. Bağışlanan para, Filistinliler için tıbbi yardımile Beytüllahim’deki Aida Mülteci Kampı’na eşit olarak paylaştırılacak." ifadeleri kullanıldı.