Daha fazla et ve süt üretimi sağlayıp daha çok para kazanabilmek adına; ineklere doğrudan yem vermek yerine GDO'lu yemleri ineklerin midelerine açtıkları delikten yerleştiriyorlar. Kısa sürede ve zorla daha çok beslenen inekler daha çabuk kilo alıyor ve daha çok "ürün" yani süt veriyor... Kanüllü İnekler adı verilen delik açılmış ineklerin verdiği sütlerin helalliği konusunda da sıkı bir tartışma devam ediyor... İşte o vahşi yöntem...

Kapitalizm bir kaç litre daha fazla süt alabilmek için ineklerin karnında bir pencere açıp onları zorla doğrudan besleyerek daha fazla süt almanın yolunu da buldu...

Kanüllü İnekler adı verilen delik açılmış ineklerin midesi düzenli olarak çıplak gözle incelenerek yediğini sindirip sindirmediği belirleniyor.

Çiftçiler ineklerinin ne yediğini bu midesine açılan pencere sayesinde görüp test yapabiliyor. Midesinde delik açılan ineklerin gaz çıkarma oranlarının çok azaldığı ve bunun da süt verimini arttırdığı iddia ediliyor.

İneğin karnına açılan 20 santimlik deliklere özel bir tıpa takılıyor. Bu operasyon yaklaşık bir saat sürüyor. İnekler geviş getirirken çiftçiler bu tıpayı açıp elini midesinin içerisine sokabiliyor.

Peki 'kanül' nedir? Kanül, en geniş tanımıyla, herhangi bir hayvanın (insan, inek, kedi, köpek, vs.) vücudunda açılan veya var olan bir kanaldan içeri sokulan tüplere denir. Genellikle bu tüpler aracılığıyla ya bazı sıvılar ve besin maddeleri vücuda verilir ya da çalışılması gereken, bilgi edinilmesi gereken bir bölgeden veri toplanır..

İneklerde bu işlem yapıldığında kanüllü inek elde edilir ve bu kanül, ineğin 4 odalı midelerinden en büyüğü olan rumen kısmına doğrudan erişim sağlar.

Bu araştırmalardan bazılarının süt üretimini arttırmayla ilgili olduğu doğrudur. Ancak bu konudaki çarpıtmalara dikkat etmek gerekir: tüm ineklerin rumenine kanül takılarak onların doğrudan beslenmesini sağlamak gibi bir amaç yoktur.

Sadece birkaç inekte bu delik açılır ve çeşitli besinlerin ne gibi sindirimsel süreçlerden geçtiği analiz edilir. Bu sayede, en uygun besin kombinasyonu araştırılır. Amaç, süt kalitesini arttırmaktır.

Eski yöntemlerden daha iyi bir besin kombinasyonu keşfedildiğinde, diğer inekler de bu şekilde beslenmeye başlanır.

Dolayısıyla hepsinin karnını delme gibi bir yöntem bulunmamaktadır.

Hayvan hakları savunucuları bu duruma isyan ederek uygulanan yöntemin zalimce olduğunu açıkladı..

İşte bir kaç litre daha fazla süt alabilmek için ineklerin karnında pencere açma vicdansızlığından bazı kareler...

.

Editör: Süper Kanal TV