İnegöl İshakpaşa Eğitim Bilim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, İnegöllü yardımseverlerin desteği ile Bangladeş’in Dinajpur şehrine bağlı Uchitpur köyünde su kuyusu açtırdı.

AMACIMIZ ALLAH’IN RIZASINI KAZANMAK
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl İshakpaşa Eğitim Bilim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Şenol, şu ifadeleri kullandı:

“Dernek olarak, Beşir Derneği aracılığı ile elimizden geldiğince yardım faaliyetleri yürütmeye gayret ediyoruz. Beşir Derneği’nin başlattığı bir yardım faaliyeti ile İnegöl’ümüzün manevi mimarlarından olan İshakpaşa Hazretlerinin isminin verildiği bir su kuyusu açtırmak için çalışma başlattık. Başlatmış olduğumuz bu hayra davetimize çok sayıda İnegöllü kardeşimiz destek verdi. İnegöllü kardeşlerimizin desteği ile Bangladeş’in Dinajpur şehrine bağlı Uchitpur köyünde 900 kişinin faydalanabileceği su kuyusu açtırmak İnegöllü kardeşlerimize nasip oldu. Rabbim desteklerini esirgemeyen kardeşlerimizden razı olsun, Rabbim destek vermek isteyip de durumu olmadığı için Ümmet-i Muhammed’in derdi ile dertlenen ama durumu müsait olmayan kardeşlerimizden de razı olsun. Amacımız Allah’ın rızasını kazanmak. Allah’ın rızasını kazanmak için İnegöllü kardeşlerimizden dua bekliyoruz”

‘İSHAKPAŞA’ İSMİ BANGLADEŞ’TE BİR HAYR BÖLGESİNE VERİLMİŞ OLDU
Beşir Derneği İnegöl Temsilcisi Uğur Çiçek ise, “İnegöl İshakpaşa Eğitim Bilim Kültür ve Yardımlaşma Derneği gönüllülerine ve İnegöllü kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Hayra davetimize icabet edip, Ümmet-i Muhammed için desteklerini esirgemeyen değerli İnegöllü kardeşlerimiz her zaman üzerine düşeni yapmaktadır. Beşir Derneği yardım faaliyetleri devam ediyor. Bugün Bangladeş’in Dinajpur şehrine bağlı Uchitpur köyünde su kuyusu abdest alma ve temizlenme alanını tamamlandı ve Müslüman kardeşlerimizin hizmetine açıldı. Su kuyusu ve etrafındaki alanların ismine ‘İshakpaşa’ ismi uygun görüldü. İshakpaşa Hazretlerinin önemi tüm İnegöllü kardeşlerimizin malumudur. Bu vesile ile ‘İshakpaşa’ ismi Bangladeş’te bir hayr bölgesine verilmiş oldu. Önümüzdeki günlerde de bir su kuyusu daha açılacak İnşallah. Rabbim destek veren tüm kardeşlerimizden razı olsun” dedi.