Kanada'nın Toronto şehrinde bir sürücü, dün yerel saatle 13.30 sıralarında kentin merkezindeki işlek bir caddede kaldırıma çıkarak yayaların arasına daldı.

Kapalı kasa kiralık beyaz bir minibüsle yaklaşık 2 kilometre boyunca yayalara çarpan şoför, kaçmaya çalışsa da başaramadı.

Şüpheli birkaç sokak ileride güvenlik güçleri tarafından yakalandı. Polis, olayda 10 kişinin öldüğünü, çoğu ağır 15 kişinin de yaralandığını açıkladı.


Olay sonrası alarma geçen Toronto polisi, bölgeyi güvenlik çemberine aldı. Minibüste uzun süre bomba araması yapıldı.

KASTEN EZDİ

Görgü tanıkları, minibüsün Finch Bulvarı yakınlarındaki Yonge Caddesi'nde kaldırıma çıktığını ve insanları kasten ezdiğini söyledi. Ali Shaker adlı bir tanık, kurbanların çoğunun yaşlı olduğunu ve havaya fırlayan bir bebek arabası gördüğünü anlattı.

Şüphelinin gözaltına alınış anı böyle görüntülendi.

Toronto Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Meaghan Grey, olayın neden gerçekleştiği konusunda bilgi vermek için henüz çok erken olduğunu söyledi.

POLİSE 'ÖLDÜR BENİ' DİYE YALVARDI

Kanada polisi, saldırganın 25 yaşındaki Alek Minassian olduğunu açıkladı. Yayalara çarptıktan sonra olay yerinden kaçan Minassian'ın polis tarafından yakalanarak gözaltına alınmasının görüntüleri de, çevrede bulunanların cep telefonları ile kaydedildi. Kendisini yakalayan polise belinden çıkardığı silahı doğrultan Minassian, silahı atmasını söyleyen polise 'öldür beni' diyerek yalvardı. Soğukkanlılığını koruyan polis ise saldırganı silahını atmaya ikna ettikten sonra kelepçeleyerek gözaltına aldı.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, durumu çok yakından takip ettiğini belirterek, "Dualarımız dehşet verici olaydan etkilenenlerle birlikte" mesajını paylaştı.

Editör: Süper Kanal TV