Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ‘TÜGVA Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu’ ile Görükle’de bir araya geldiği üniversite öğrencilerine, kendilerini yetiştirmeleri ve idealist olmaları konusunda önerilerde bulundu. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak bir gençlik projesi hazırladıklarını anlatan Başkan Aktaş, aydınlık bir gelecek için gençlere yatırım yapmak gerektiğini vurguladı.

 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu’nda üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. Geleceğin emanetçisi gençlerle sohbet eden ve hedeflerini dinleyen Başkan Aktaş, gecenin ilerleyen saatlerinde ise Görükle’ye giderek, buradaki öğrencilerle çay içip sohbet etti. Gençlerle bowling, langırt ve bilardo da oynayan Başkan Aktaş, kendisine yoğun ilgi gösteren öğrencilere mesleki yaşamına ve hayata dair önerilerde de bulundu.

Başkan Aktaş, TÜGVA’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da desteklediği önemli bir kuruluş olduğunu söyleyerek, gençlerin bilinçli adımlarla hedeflerine yürümeleri gerektiğini vurguladı.

Gençlerin eğitiminin ve kendilerini geliştirmelerinin önemine değinen Başkan Aktaş, “Siyasetle ilgilenen gençlerimiz var. Bu işler, zaman ve fedakarlık gerektirir ancak insanın ufkunu açar, yeni arkadaşlar, dostlar edinirsiniz… Dünyaya bakış açınız değişir. Hayatın zaman içerisinde karşınıza neler getireceğini bilemezsiniz” dedi.

 

Gençlere yatırım

Gençlere kendilerini yetiştirmeleri ve yaşamlarında ideallerinin olması gerektiğini söyleyen Başkan Aktaş, üniversite dönemlerinin, gençlere, hayata dair tecrübe kazandırdığını belirterek, “TÜGVA gibi yükselen bir değerin nezaretinde olmak gençlerimiz için de ciddi bir avantajdır. Elimizin elverdiğince biz de destek vermeye çalışıyoruz bu faaliyetlere… Tek amacımız var, geleceğimiz daha aydınlık olsun, gençlere yatırım yapalım” dedi.

 

Gençlik projesi hazırlanıyor

Başkan Aktaş, Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak yarışma, münazara, kamp gibi aktiviteleri bünyesinde bulunduran ve yıl boyu devam edecek bir gençlik projesinin hazırlığını yaptıklarını da ifade ederek, “İdealist, hayalleri ve heyecanı olan, milli manevi değerler noktasında hassasiyetleri olan bir gençliğin yetişmesi için bizler de destek vermek durumundayız” şeklinde konuştu.

Gençlerle yeni projelerde bir araya gelmeye devam edeceklerini anlatan Başkan Aktaş’a TÜGVA Bursa İl Temsilcisi Fatih Kaya da nazik ziyaretleri ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Editör: Süper Kanal TV