Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, STK temsilcileriyle gerçekleştirdiği sohbet toplantıları kapsamında Bursa’da faaliyet gösteren spor ve sağlık kulüplerinin yöneticileriyle bir araya geldi. Başkan Aktaş, sonuç odaklı çalışmalarla spor ve sağlık alanında başarı çıtasını yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleşen buluşmaya, 27 derneğin temsilcileri ile yönetim kurulu üyeleri katıldı. Başkan Aktaş, Büyükşehir bürokratlarının da yer aldığı buluşmada STK temsilcilerinin sorularını cevaplayarak, davetlilerin istek ve sıkıntılarını dinledi.

Sağlıkta ‘sonuç odaklı’ planlama

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı açıklamada, sanayiyle iç içe olan Bursa’da 3 milyon kişinin yaşadığını belirterek, bunun olumlu yanlarının yanında olumsuz yanlarının da bulunduğunu ifade etti. Özellikle sağlık sektörünün kentin sanayi kimliğinden olumsuz etkilendiğini belirten Başkan Aktaş, “Bu konuyla alakalı mutlaka tedbir almak gerekiyor. Arkadaşlara ilk günden verdiğim bir talimat var, ‘Sonuç odaklı olun’ diye. ‘Lütfen bize gelen konuları ya sonuçlandırın ya da neden yapamayacağınıza dair vatandaşa bilgi verin’ diye. Özel sektörden geliyorum. Bu konuda hassasım. Yapacaksak yapalım, yapamayacaksak bunu söyleyelim” dedi.

Sporda başarı çıtası yükselecek

Başkan Aktaş, Bursa’yı ‘6 padişaha ev sahipliği yapan ve yüzlerce evliyayı bağrında barındıran, çok güzel bir şehir’ şeklinde nitelendirerek, burada yaşamanın nimet olduğunu ifade etti. Uludağ’ın, Marmara Denizi’nin, Yeşil Bursa Ovası’nın şehre ayrı bir değer kattığını dile getiren Başkan Aktaş, “Burası sanayisine rağmen tarım da yapılan, bereketli ekonomiye sahip bir coğrafya. Spor ve sanatta Bursa’nın geldiği bir düzey var. Tüm bunlarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Özellikle sporda başarı çıtasını daha da yukarılara taşımak gerekiyor. Bu konuda hepimizin üzerine düşen sorumluluklar bulunuyor. Biz taşın altına elimizi koymaya hazırız” diye konuştu.
Editör: Süper Kanal TV