Yarışmalara Bursa genelinden katılan 8-9 yaş aralığındaki sporcular; kelebek, sırt üstü, kurbağalama, serbest stiller ve bayrak gibi çeşitli yüzme kategorilerinde performanslarını sergiledi. Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdullah Karadağ, Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı Ahmet Köken, Genel Sekreter Ahmet Bayhan, yönetim kurulu üyeleri Fuat Alpaslan, Dergah Alkan, Kenan Kibar, İbrahim Toprak, Gökhan Dinçer, Ahmet Yıldız ve Murat Mestan, yarışmaya katılan sporculara teşvik madalyası ve katılım sertifikası verdi. Öğrenciler, 23 Nisan’da böyle bir etkinliğe katıldıkları için mutlu olduklarını belirtti.

Sertifika töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdullah Karadağ, sporun tabana yayılmasında ailelerin büyük önem taşıdığını söyledi. Karadağ, bu tür etkinlikler ve hizmetler sayesinde Türkiye’yi olimpiyatlarda temsil edecek sporcuların yetişmesine imkan sağlandığını ifade etti. Büyükşehir Belediyespor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Dergah Alkan ise yapılan organizasyon hakkında bilgiler verdi.

Alkan, Büyükşehir Belediyesi olarak 8 farklı havuzda yaz ve kış kullanmak üzere yaklaşık 10 bin çocuğa hizmet götürdüklerini, bu tür etkinlikleri sürekli hale getirerek daha fazla çocuğa spor yapma imkanı sağlamak istediklerini vurguladı.

Editör: Süper Kanal TV