Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Yenişehir Belediyesi Meclis Üyesi Ercan Özel partisinden istifasını şu sözlerle kamuoyuna duyurdu:

"Siyaset zor bir iştir. Hele ki kişisel çıkar ve rant değil de, size güvenerek oy veren, farklı görüşlere sahip halka karşı, sorumluluk taşıyorsanız, yükü çok daha ağırdır.

Kalbimde Allah korkusundan başka hiçbir korku yoktur.  İnançlı bir insanın hiçbir şeyden korkmayacağını, hiçbir şeyden çekinmeyeceğini iyi bilirim. İman sahibi biri olarak, kesinlikle haksızlığa sabredemem. Kime yapılırsa yapılsın, haksızlığa başkaldırmanın isyan değil, aksine insanlık onuru olduğunu düşünürüm.

Çok iyi biliyorum ki; yerel seçimlerde ilçemde, parti seçmenim haricinde, bize oy veren binlerce insan oldu. Bunun omuzlarıma yüklediği sorumluluğu, bir gün bile aklımdan çıkarmadım. Amacım her zaman, parti çıkarlarından ziyade, toplumun çıkarları oldu. Bu güne kadar, temsil ettiğim seçmenin ve toplumun menfaatleri doğrultusunda, yıllarca korkusuzca mücadele ettim.

2014 yerel seçimleri öncesinde, şahsıma ihtiyaçları olduğunu söyleyen, yöneticilerinin ısrarları sonucu, görev aldığım partime, 4 yıl boyunca oldukça emek verdim, görünen ve görünmeyen gerçekten çok büyük fedakârlıklar yaptım. Maalesef bu süre zarfında, defalarca sözlü ve yazılı olarak yaptığım Milliyetçi Hareket Partisi üyelik başvurusu taleplerime, olumlu cevap alamayarak, çalıştığım ve hizmet ettiğim partime üye yapılmadım. Aylardır yaptığım değerlendirmeler sonucunda ise en son geldiğim noktada, Milliyetçi Hareket Partisi kadrolarında ve çatısı altında, Bursa ve Yenişehir'in bekası için mücadele etme imkânımın kalmadığını gördüm.

Son yıllarda parti içi demokratik ve hukuk kanallarının tıkandığı, siyasi partiler yasası ile tüzükten kaynaklanan parti içi hakları kullananların ihanetle suçlandığı, Demokratik parlamenter sistemi rafa kaldıran referandum sürecinin yanında, Türkiye'de hukukun üstünlüğü ve toplumsal huzurun sistematik bir şekilde, ciddi olarak yok edilmeye çalışılması sonrası, gerek ülkem, gerekse geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız adına, MHP'nin almış olduğu yanlış birtakım karar ve tavırları da, bu kararımı almamda önemli bir etken olmuştur.

Bu sebeple, yıllardır onur ve gururla görev yaptığım Milliyetçi Hareket Partisi meclis üyeliğinden, büyük bir üzüntü ile ayrılmış olduğumu, tüm Bursa ve Yenişehir kamuoyuna saygıyla beyan ediyorum.

Milliyetçi Hareket Partisi için 4 yıl boyunca yaptığım tüm emeklerimin helali hoş olsun.

Büyük bir düşünürün; "Ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil" diye güzel bir sözü vardır. Zor günlerde birilerinin, arkadan gelecekler için yeni bir yol bulması veya yeni bir yol açması şarttır. Benim derdim, Yenişehir'de yaşayan çocukların ve gençlerin geleceğini kurtarabilmektir. Benim derdim, Yenişehir halkını mutlu etmek, yüzlerini güldürebilmektir. Bu gaye ve amaçla Yenişehir'de, doğruları gösterme ve sorunlara çözüm olma amacıyla yine mücadelemi sürdüreceğim.

Bölgemde, dürüst ve ilkeli siyaset yapılabildiğini gösterebilmek adına, Büyükşehir ve Yenişehir Meclislerinde halka hizmet noktasında, kalan 14 ay boyunca görevime devam edeceğim. Mecliste geçireceğim son anıma kadar, Yenişehir'i ve Yenişehir halkının üzerime yüklediği sorumluluğu düşünerek, hizmet etme gayreti içinde olacağım.  Farklı görüşlere sahip olmalarına rağmen, şahsıma güvenerek bana oy veren insanların, benden tek bir isteği olduğunu biliyorum: "O da görevimi layıkıyla yapmam ve onların haklarını savunmam."

Yenişehir'in güzel şeyler hak ettiğini düşünüyor ve bunun için can-ı gönülden mücadele ediyorum. Bana yürekten inanarak destek veren, oyları ile Büyükşehir ve Yenişehir Meclis Üyeliği'ne taşıyan, değerli Yenişehir Halkı ile yaptığım istişareler sonucunda aldığım bu kararın, Bursa ve Yenişehir için hayırlı olmasını diliyorum."

Editör: Süper Kanal TV