Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Betül SAYAN KAYA Hanımefendi’nin talimatlarıyla kuruluşlarımızda koruma ve bakım altında bulunan çocuklarımızın kişiliklerinin oluşum evrelerinde onlara rol model alabilecekleri kişilerle tanışma imkanı sağlamayı amaçlayan Rol Model Söyleşimizin ikincisi gerçekleşti. İl Müdürlüğü Konferans Salonunda 24 Şubat 2018 tarihinde düzenlenen programa çocuklarımıza Rol Model olarak konuşma yapmak üzere 15 Temmuz darbe girişiminde kahramanlıklarıyla da tanınan Bursa İl Jandarma Komutanı Sayın Tuğgeneral Ahmet HACIOĞLU teşrif ettiler.


Jandarma Komutanlığının kısa tanıtım filminin gösterimi ardından İl Müdürümüz Erkut ÖNEŞ programın açılış konuşmasını yaptılar. Söyleşinin moderatörlüğünü yapan ÖNEŞ; ” Sözlerime Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ve Aile Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Betül SAYAN KAYA Hanımefendi’nin selamlarını ileterek başlamak istiyorum. “Biz büyük bir aileyiz” cümlesinden güç alarak çalışmalarımızı yürütürken, ailemizin en değerli parçalarından biri, gelişmekte, büyümekte olan çocuklarımız bizim için çok önemli. Çocuklarımızın sağlıklı gelişimi için fiziksel şartlarımızı her geçen gün iyileştirdiğimiz, güzelleştirdiğimiz gibi, sosyal ve duygusal gelişimlerinin sağlanması, iyi insan ilişkileri kurabilmeleri, vicdanlı, olumlu, sevecen bireyler olmaları için de çalışıyoruz. Bu amaçla yürüttüğümüz faaliyetlerden biri olan Rol Model Söyleşimizde bugün, toplumun nezdinde, en saygın, en ciddi, en özverili mesleklerden birini icra eden, 15 Temmuzda vatanperver davranışlarıyla tüm Türk Milletinin gönlünde yer edinen Tuğgeneral Ahmet HACIOĞLU, bizleri kırmayarak söyleşimize iştirak ettiği için şahsım, tüm ailemiz ve çocuklarımız adına sonsuz teşekkürlerimi sunarak sözü Sayın Komutanımıza bırakıyorum.” dedi.

Tuğgeneral HACIOĞLU; “ Öncelikle Rol Model Söyleşisi Programının davetlisi olarak burada çocuklarımızla bir arada bulunmaktan memnun olduğumu dile getirmek istiyorum.” dedi. Tuğgeneral HACIOĞLU; çocukluğundan, öğrencilik yıllarından ve askerlik mesleğini nasıl seçtiğinden aynı zamanda hayatı boyunca meslek seçmesinde kararlarını etkileyen konularda seçim yaparken kendisine destek olan rol model aldığı büyüklerinin hikâyelerini paylaştı. Çocuklarımıza hangi işi yapıyorsanız yapın sevgi ile yapın mesajını verdi. Bilginin, okumanın ve vatan sevgisinin ne olduğunu çocuklarımıza anlattı. HACIOĞLU çocuklarımıza ‘Askerlik mesleğini seçerek vatanını ve bayrağını müdafaa etmek isteyen var mı?’ sorusunu yöneltti. Çocuklarımızın çoğunluğunun katılımından çok mutlu oldu. Herkesin vatanı için çalışması gerektiğini ve bilgisiz, cahil kalınmamasını vurgularken konuşmasını ‘Vatanını en çok seven, işini en iyi yapandır’ sözü ile bitirdi. Programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve saygılarımı sunuyorum dedi.

Konuşmanın ardından İl Müdürümüz Erkut ÖNEŞ, Tuğgeneral Ahmet HACIOĞLU’na hediye takdim etti. Fotoğraf çekiminin ardından söyleşi sona erdi.

Editör: Süper Kanal TV