Mihraplı Şehitlik Anıtı'na, Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Muharip Gaziler Derneği,Bursa Emniyet Müdürlüğü Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği, Türkiye Emekli Subaylar Derneği Bursa Şubesi, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği çelenk bıraktı. 

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ YAŞADIKÇA BU TOPRAKLAR KORUNACAKTIR"

Çelenk töreninde konuşan Muharip Gaziler Derneği Başkan Yardımcısı Adem Erdem, "19 Eylül Gaziler Günü, Mustafa Kemal Atatürk'ün taçlandırdığı gündür. Bu vatan için canlarını feda etmeye hazır evlatların hatırlandığı gündür. Kahramanca mücadele eden tüm gazilerin günüdür. Bugün istikbalimizi korumak adına vatan için şehit ve gazi olmayı göze almış kişilerin günüdür. Türkiye Cumhuriyeti yaşadığı müddetçe bu topraklar korunacaktır. Savaşta şehit olmayı göze alamayanlar asla gazi olamaz. Günümüz kutlu olsun, en büyük gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anıyorum" dedi. 

MİHRAPLI ŞEHİTLİK SERGİSİ AÇILDI

Çelenk töreni ardından anma Mihraplı Şehitlik Sergi'sinin açılmasıyla devam etti. Sergi açılışında konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Ölürsek şehit, kalırsak gaziyiz diyerek seferlere çıkan bu düsturla nice zaferler kazanan bir ecdadın torunuyuz. Şehitlik ve gazilik ruhunu daima diri tutarak her savaştan muzaffer olarak çıktık. Bu ruh bizde olduğu müddetçe bayrağımız ilelebet göklerde dalgalanacaktır. Bugün bu topraklarda özgürce yaşıyorsak, bunu bize yaşanabilir bir ülke bırakmak adına canlarını feda eden şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Bugün 19 Eylül Gaziler Günü. Bugün kahraman şehitlerimiz ve gazilerimize minnettarlığımızın bir göstergesi olarak düzenlediğimiz sergi alanının da açılışını gerçekleştireceğiz. Sergi alanındaki vitrinlerimizde şehitlerimizin aileleri tarafından bağışlanan eşyalar var. Burayı hazırlayan ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Buranın, pandemi süreci geçtikten sonra herkesin vatanımıza, bayrağımıza bağlılığını artırmak adına bir araç olacağını düşünüyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e müşir ve gazi ünvanının verilişinin yıldönümünde Gaziler Günü'nü en kalbi duygularımla kutlarım" ifadelerini kullandı.