Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 31 Mart yerel seçim kampanyası kapsamında bugün Bursa'da...

Erdoğan, Gökdere'de vatandaşlarla buluştu.

İŞTE ERDOĞAN'IN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI...

İstanbul'un kapılarını ecdada açan Bursa...

Nice gönül sultanının şehri Bursa...

Buradan Bursa'nın tüm ilçelerine gönül dolusu selam gönderiyorum.

Üretimle büyüyen bir Ulu Şehir'de bir kez daha sizlerle kucaklaşmanın mutluluğunu yaşıyorum.

Coğrafyamızın dört bir yanından gelip Bursa'da kök salan kardeşlerimizin her biri için bu topraklar yurttur.

Bursa bir rüyalar şehridir.

Bursa gelecekte de rüyalarımızın şehri olmaya devam edecektir. Yüreğin ve emeğin şehri Bursa'nın 31 Mart'ta tercihini bir kez daha büyümeden, kalkınmadan yana kullanacağına inanıyorum.

Muhteşem, uçsuz bucaksız bir katılım var. 

Hazır mıyız? Tüm Türkiye duysun...

Bursa, 31 Mart'ta memleket işi gönül işi diyor muyuz?

Bursa 31 Mart'ta gönül belediyeciliğine evet diyor muyuz? 

Büyükşehir'de ve ilçelerinde cumhur ittifakını destekliyor muyuz?

Maşallah...

Benim gönlümdeki Bursa budur. 

Ben bu Bursa'ya aşığıyım. Tanıdım, tanıyalı aşık oldum...

Bursa'yla beraber yürüdük hep bu yolda... 

Son 16 yılda başbakanlığım ve cumhurbaşkanlığım döneminde Bursa'ya 50 katrilyon yatırım yaptık. CHP bu rakamlardan anlamaz, onlar sadece bol bol yalan söyler. İyi ki yalan söylüyorlar, yargıya gönderiyoruz yargıdan 1 milyon, 1.5 milyon para geldi. Mehmet Özhaseki kardeşim parayı aldı döner dağıttı. Ben de bunu Mehmetçik Vakfı'na vermek suretiyle Bay Kemal bizim teröristleri öldürmemizden rahatsız oluyor. Beraberinde yürüdüğü HDP ile rahatsız oluyorlar.

Merminin fiyatı ile domates, patates bunların fiyatını karıştırıyorlar. Biz bunları niye anlatıyoruz hanımefendi Cudi'de Tendürek'te teröristlerin peşinde kullandığımız mermiler bombalar bunlar niçin kullanılıyor? Ülkemizin huzuru için. Teröristler tabii bundan rahatsız olacak. Bunlar ahlaksız.

Bir tane terör örgütünün mensuplarından milletvekili bayan, benim bayan polisimin elini ısırıyor. Bunlara bunun hesabını soracağız. Öyle yok. Bunların bedelini ödeyecekler.

Uludağ Alan Yönetim Başkanlığı kuruyoruz. Böylece Uludağ'ın 12 ay boyunca turizme kazandırılmasını ve işlerin en iyi şekilde yürütülebilmesini sağlıyoruz. Eski tabakhaneler bölgesindeki mülkiyet sorunlarını çözdük, burayı termal turizm bölgesi haline getiriyoruz.

Bursa'ya ikinci üniversiteyi Teknik Üniversite'yi kurduk...

Nilüfer'e Gemlik'e İnegöl'e yüzme havuzları, spor salonları inşaa ettik.

Biz ne diyoruz... Yatay mimari ama eski stadyumun orada bir dikey mimari var. Onu ne yapacağız, kaldıracağız.

Eski tabakhaneler bölgesindeki mülkiyet sorunlarını çözdük. Burayı termal bir tesis haline getireceğiz. 

Panoroma 1326 Bursa Fetih Müzesi'ni kazandırdık. Yoğun ilginin olduğu bu müzeyi ben de inşallah gezeceğim. Tüm Bursa'ya gelen turistlere bu müze hizmet verecek.

Gençler neredesiniz? Gezdiniz mi hiç? Nasıl buldunuz?

Bugün bedava yapalım... Bugün bedava... Nisan ayı sonuna kadar zaten bedavaymış...

Bursa'nın şehir içi ulaşım sorunu var. Yıldırım-Osmangazi metrosunun Kent Meydanı-Terminal hattının bir türlü bitirilemediğini biliyorum. Bir an önce hizmete açılması için bizzat takip edeceğim. Nilüfer-Gürsu metrosunun devam edebilmesi için de gerekirse farklı formülleri devreye sokacağız. Dağ yolunun ilk etap ihalesini yaptık. Viyadük ve tünellere tamamlayacağımız bu yol bittiğinde dağ ilçelerinden Bursa'ya ulaşım hızlı ve konforlu hale gelecek.

TEKNOSAB'ı Bursa'da kuruyoruz. Bilim, sanayi ve teknoloji el ele verecek. TEKNOSAB için bugüne kadar iki milyar tutarında harcama yapıldı. Bu organize sanayi bölgesinden 150 bin kişilik istihdam gerçekleştirilmesini hedefliyoruz. Bura'yı adım adım 2023'e hazırlamaya devam edeceğiz. 

Bursa... 31 Mart'ta bir kez daha hizmet siyasetini tercih ediyor muyuz? 

Bursa, memleket işi gönül işi diyen kadrolarla devam ediyor muyuz?

Bursa, tercihimizi istikrar ve güvenden yana kullanıyor muyuz?

Dün Rusya'daydım. Üçlü zirvenin dördüncüsünü yaptık. Oradan tüm dünyaya mesajlarımızı verdik. 

Suriye meselesindeki en küçük bir yalpalamanın bize ileride nasıl maliyetler getireceğini çok iyi biliyoruz. 

Ülkemizin menfaatlerini sıkı şekilde korumazsak karşımıza ileride nasıl bir manzara çıkacağını gayet iyi biliyoruz. 

Bütün bunları korumanın yolu ülkemizin siyasi istikrarından geçiyor. 

43-44 gün kaldı. 

Kapı kapı dolaşıyor muyuz? 

Kale içeriden fethedilir unutmayın. Gençler tüm arkadaşlarınıza ulaşıyor muyuz?

Birileri ellerini ovuşturarak belediye başkanlığı sonuçlarının aleyhimize sonuçlanmasını bekliyoruz. 

CHP, yanında kim var Kandil'in desteklediği HDP var. 

Bu Kandil'in HDP'nin desteklediği partiye nasıl oy verilir?

İYİ Parti, HDP ile nasıl oluyor da el ele kol kola dolaşabiliyor? 

Saader Parti'nin bunlarla dolaşmasını anlayabiliyor musunuz?

Eğer bu vatanı, milleti seviyorsak bu CHP'ye ve diğerlerine sandıkta Osmanlı tokadını atın. 

Bunlar Gezi'de, FETÖ'nün 17-25 darbe girişiminde, PKK'nın çukur eylemlerinde de beraberdiler...

ERDOĞAN HELİKOPTERLE BURSA'YA GELDİ!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa Gökdere Meydanı'nda düzenlenecek mitinge katılmak üzere geldiği Bursa Stadyumunda törenle karşılandı.

İstanbul Kısıklı'dan çıkan ve Erdoğan'ı taşıyan helikopter saat 13.08'de Merinos Stadyumu'na iniş yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşılayanlar arasında Bursa Valisi Yakup Canbolat'ın yanı sıra MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman da vardı.

Eski Stadyum, Altıparmak, Ulucami, Heykel ve miting güzergahında polislerin olağanüstü güvenlik tedbiri alması dikkat çekti.

BURSA'DA BAZI YOLLAR KAPALI

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"15 Şubat 2019 Cuma günü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'nın ilimize gerçekleştireceği ziyaret nedeni ile alınacak olan trafik tedbirlerinde;

Ziyaret süresince;

Merinos (Türk Petrol) - Kanalboyu arasında kalan Batı kısmındaki Döner kavşak-Merinos Dolmuş durağı- Merinos İzmir gidiş yanyol - Kültürpark İzmir geliş Sıcaksular - Stad caddesi Merinos Kavşağı ile İpekiş - Stad Kavşağı arası iniş ve çıkış - Stadyum Kavşağından, Beşikçiler arası Çekirge gidiş istikametleri, Çekirge Caddesinden Stadyum Kavşağına geliş istikameti, (Beşikçiler ile Stadyum Kavşağı arası) geliş istikametine göre trafiğe kapalı olacak, bu istikametten gelişler Hamzabey (Çelikpalas Otel) kavşağından Muradiye istikametine verilecektir.

Stadyum kavşağı - Altıparmak - 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Meydanı - Altıparmak Çıkış - Cemalnadir Caddesi -  Çakırhamam Kavşağı - Temiz Cadde -  Saltanat Kapı - Atatürk Caddesi - Setbaşı - Yeşil - İnönü Caddesi - Demirtaşpaşa Haşimişcan Caddesi Acemreis Camii gidiş ve geliş istikametleri, İnönü Caddesi - Ankara istikameti Mahmudiye Kavşağına kadar olan bağlantı yolları,

Miting öncesi ve miting süresince; Meydancık kavşağından Gökdere iniş ve çıkışı - Yeşil Türbeden Meydancık iniş - Şenöz Lambalardan Meydancık iniş - Meydancıktan Setbaşı Çıkış - İncirli Caddesinden Meydancık gidiş - Mahmudiye Caddesinden Meydancık çıkış ( Meydancık Kavşağından Kurtuluş Caddesi Beyazıt Cadde Kavşağı iniş ve çıkış) istikametleri 14.02.2019 Perşembe günü saat:22.00' dan itibaren 15.02.2019 Cuma günü etkinlik bitinceye  kadar araç trafiğine kapatılacaktır.

T1 (İpekböceği) ve Nostaljik tren hattı saat: 10.00'dan itibaren etkinlik bitene kadar çalışmayacaktır.

Bursa' Rayın İl merkezinde yolcu taşımacılığı faaliyetinde bulunan Metro tren hatlarında zaman zaman kesintilerin olabileceği,

Atatürk Caddesi ve Setbaşı'nda bulunan Burbak parklarına görevlilerimizce ve Burbak görevlilerince de parklanma yapılmasına müsaade edilmeyecektir.

Bu durumlarda vatandaşlarımızın görevlilerimizce yapılacak olan ikaz ve uyarılara riayet etmesi gerekmektedir.

ALTERNATİF GÜZERGAHLAR

Sürücülerimiz ziyaret süresince, İstanbul - Ankara - İzmir - Mudanya yolları - Avrupa Konseyi Bulvarı - 11 Eylül Bulvarı - Yakın Çevre yolları ya da Eğitim Caddesi - Teleferik istikameti - İpekçilik ve Beyazıt Caddeleri istikametlerini kullanabileceklerdir.

Ayrıca vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için özellikle trafiğe çıkacak olan sürücülerin toplu taşıma araçlarını kullanmalarının daha uygun olacağı değerlendirilmektedir.

Basına ve Kamuoyuna saygı ile duyurulur."