BUSKİ'den yapılan açıklama şöyle:

"Son günlerde kamuoyunda eşit ücretle gelen su faturaları hakkında tarafımızdan bir kez daha açıklama yapma gereği duyulmuştur.

COVID 19'un başlangıcında (Nisan ve Mayıs aylarında faturalarda okuma yapılmamış, tüketimin az olduğu Ocak, Şubat ve Mart aylarının ortalamasının yarısı faturalara yansıtılmıştır.) uzaktan okuma ve ortalama m3 olarak yapılan faturalandırma işlemi; Haziran ayından itibaren sayaçlar okunarak gerçekleştirilmektedir. Vatandaşlarımızın menfaati doğrultusunda 15m3'ün üzerindeki tüketim ise bu ay faturalara yansıtılmayarak tahsilatı da önümüzdeki aya bırakılmıştır. Bu durum maalesef bazı manüplasyon severler tarafından 'Herkese neden aynı ücret ile fatura geliyor?' sorularının ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Özetle; bu ay 15 m3 üzeri su tüketen herkese maksimum 15 m3 tutarında ücret faturalandırılmıştır.

BUSKİ olarak yine vatandaşlarımız lehine davrandığımızın altını bir kez daha çizmek isteriz. Ayrıca faturalarda belirtilen katı atık bedellerinin ilçe belediyeleri tarafından tahsil edildiğini de bu vesileyle bir kez daha hatırlatmak isteriz. Bu bedel ilçelere göre değişiklik göstermektedir.

Saygılarımızla..."