Bursa, Türkiye’nin sanayi üretimindeki güçlü konumu ve coğrafi avantajları nedeniyle nüfusu hızla artan iller arasında. Kentte Türkiye’nin her bölgesinden gelmiş çok sayıda yurttaş yaşıyor. Dolayısıyla bu yurttaşların temsil edildiği çok sayıda hemşehri derneği faaliyet gösteriyor. Kültürü yaşatma ve dayanışma amaçlı bu derneklerin çokluğu zaman zaman Bursa’da artık Bursalıların azınlıkta kaldığı iddialarının gündeme gelmesine neden oluyor.

Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal bugünkü köşesinde bu iddialara açıklık getiriyor. Özdal’ın Türkiye İstatistik Kurumu verilerine dayanarak aktardığı rakamlara göre gerçekler tahminlerden biraz farklı.

Doğduğun yer doyduğun yerdir

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, göreve geldikten bir süre sonra Atatürk Kongre Kültür Merkezi'ndeki panayırı andıran 'hemşehri günlerini' kaldırdığını ilan etti.

Kararın duyurulduğu ilk gün de yazdım, uluslararası kongrelere ev sahipliği yapılması için inşa edilen güzelim mekanın, hemşehri günlerine kapatılması son derece doğru bir karardı.

Ancak Başkan Aktaş, yine de hemşehri derneklerine Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait FSM'deki alanı tahsis etmişti.

Şimdi gelelim asıl konuya.

Dün değerli meslektaşım Selahattin Adıgüzeller de aynı konuya değindi.

Bursa Karadenizliler Günleri basın toplantısında konuşan bir hemşehri derneği başkanının sözlerini A Gazete'de Mehmet Çetinkaya köşesine taşımış:

“...Alinur Aktaş bu kararını gözden geçirmeli. Bunun önseçimi var, erken seçimi var. Unutmayalım ki 3 milyonluk Bursa'da yaşayan Bursalı sayısı 500 bindir.”

Açıklamaya bakar mısınız?

Tehdit var.

Ayar var.

Yanlış bilgi var.

Mikro milliyetçilik var.

Bursalıları Bursa'da azınlık konumuna düşüren son derece hatalı sözler.

Mustafa Özdal’ın yazısının tamamı için tıklayın...

 

Editör: Süper Kanal TV