Bursa'nın Mudanya ilçesi Göynüklü ve Çağrışan mahalleleri mevkisindeki nasıl çıktığı bilinmeyen orman yangını rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyor.

İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangına, köylülerde kovalarla ve küreklerle söndürmeye çalışıyor.

FETÖ'nün malikanesinin yakınlarındaki yangına helikopter de havadan müdahale ediyor.

Olay yerine ayrıca yakın bölgelerden de itfaiye aracının sevk edildiği belirtildi. 

Orman yangınının Çağrışan, Göynüklü ve Bademli mahallelerini tehdit ettiğini söyleyen Göynüklü Mahalellesi Muhtarı Turgay Demirci, "Dumanlar çevreyi sardı. Yerleşim yerleri tehdit altında. Ben ailelerden uzak kalmalarını istiyorum" dedi.

BAŞKAN TÜRKYILMAZ: YANGINI ŞÜPHELİ BULUYORUM

Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı Göynüklü ve Çağrışan mahallerinde ormanlık alanda çıkan yangının söndürülmesi çalımalar devam ederken, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, yangını şüpheli bulduğunu söyledi. Başkan Türkyılmaz, "Yangını birkaç yerden başlaması nedeniyle şüpheli buluyorum. Benzer olayı biz 2015 yılında yaşamıştık. Burada rant için yangın çıkaranlar olursa onlara fırsat vermeyeceğim. Beklentileri tepetaklak olacak. Bunu bilsinler. Yangına ekiplerimizle müdahale ediyoruz" dedi.

Bursa'nın Mudanya ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın rüzgârın da etkisiyle büyümeye devam ediyor. Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın, yangının söndürülmesi için çevre illerden helikopter ve uçak için yardım istendiğini belirtti. 

Çıkan yangın havanın rüzgârlı olması sebebi ile kısa sürede büyüdü. Yangına itfaiye ekiplerinin yanı sıra Bursa Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait helikopterler de müdahale ediyor.

Orman Bölge Müdürü Yalçın Akbey'den alınan bilgiye göre, yangının daha fazla büyümemesi ve alevlerin olabilecek en kısa sürede kontrol altına alınabilmesi için çevre illerden destek istendi.

Bölge Müdürlüğü aracılığıyla Balıkesir ve Karabük söndürme çalışmalarına helikopter ile destek verirken, Ankara'dan da uçak istendiği öğrenildi. 

Editör: Süper Kanal TV