Başbakan Binali Yıldırım, Bursa’da önce Fatih Sultan Mehmet (FSM) Bulvarı hastane alanında, ardından Tofaş Spor Salonu'nda AK Parti 6. Bursa İl Kongresi’nde Bursalılarla bir araya geldi. Konuşmasında dostluk, barış, birlik ve beraberlik mesajları veren Başbakan Yıldırım, kongrenin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti ve Büyükşehir Belediyesi’nin onur defterini imzaladı. Başkan Aktaş ise Bursa’nın tarihi bir gün yaşadığını belirterek, Bursa’ya ve Büyükşehir Belediyesi’ne ziyaretlerinden dolayı Başbakan Yıldırım’a teşekkür etti. Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa milletvekilleri, Bursa Valisi İzzettin Küçük ile AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman da ziyarette Başbakan Yıldırım’a eşlik etti.

“Hep beraber güzeliz”

Başkan Aktaş, AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nın 6. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Önceki dönemlerde görev yapmış tüm büyüklerimize teşekkür ediyorum. Atalarımız “Bir elin nesi var, iki elin sesi var” diyor. Yalnız başımıza birer hiçiz ama hep beraber her kademede görev yapan tüm dostlarla güzeliz. Elbette bakanlarımız, başbakanımız ve kutlu davanın önderi Cumhurbaşkanı’mızla birlikte güzeliz. Kongrenin hayırlara vesile olmasını diliyorum. En büyük temenni ve dualarımız, görev alacak olan yeni yönetimin başarılı olmasıdır. Bursa’nın başarılı olması demek, Türkiye’nin başarılı olması demektir. Allah, birlik ve beraberliğimizi bozmasın” diye konuştu.

“Bursa, her şeyin en güzelini hak ediyor”

Başbakan Binali Yıldırım, Bursa’da önce FSM hastane alanında ve ardından AK Parti 6. Olağan İl Kongresi’nde Bursalılara hitap etti. Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa milletvekilleri ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da eşlik ettiği Başbakan Yıldırım, Türkiye’nin yaşadığı ve şahit olduğu tüm olumsuzluklara rağmen dimdik ayakta olduğunu belirterek, “2019’da yeni bir destan yazacağız… Cumhuriyet’imizin 100. yıl hedeflerini yakalamak için liderimiz Recep Tayip Erdoğan önderliğinde yolumuza devam ediyoruz. Allah sizden razı olsun" dedi.
Bursa tek yürek

Başbakan Yıldırım, Bursa’nın tek yürek ve tek yumruk olduğunu, kentte hizmetlerin hızla devam ettiğini anlatarak, “Bursa, her şeyin en güzelini hak ediyor. Bursa’ya ne yapsak azdır. Üreten şehir, Türkiye’yi büyüten şehir, emeğin şehri Bursa, ihracatın öncü şehirlerinden biridir” dedi.

Bursa’ya 29 milyar yatırım ve destek verildiğini de anlatan Yıldırım, “Bursa, bu toprakların gördüğü en büyük medeniyetin temellerinin atıldığı yerdir. Bursa’ya her geldiğimizde Bursa’yı adeta bir çiçek bahçesi gibi rengarenk görüyorum. Asırlık çınarlarının ötesinde bu topraklarda Balkanların, Rumeli’nin, Kafkasların ve daha birçok coğrafyanın renkleri hep bir arada bulunuyor. Bursa, başkent olmanın asaletini koruyan ulu bir şehirdir” şeklinde konuştu.

Bursa’nın üretime katkı koyan bir şehir olduğunu da hatırlatan Başbakan Yıldırım, “Uludağ gibi daima bereketli, çalışkan ve üreten insanların şehri Bursa’da bulunmak daima bizlere heyecan veriyor. Bursa, Emir Sultan’ı, Osman Gazi’yi ve Murad Hüdeverdigar’ı bağrından çıkaran bir şehirdir. Kutlu yolculuğa ilk çıktığımız günden beri, Bursalılar hep bizimle beraber oldu, yolumuzu açtı ve büyük Türkiye’ye evet dedi. Bursa 2019’da yeni bir destan yazmaya hazır” açıklamasını yaptı.

 
Editör: Süper Kanal TV