Yıllardır gerilimin düşmediği Azerbaycan ile Ermenistan hattında, Ermeni güçlerin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine tansiyon tekrar yükseldi.

Azerbaycan ordusunun 'Ermenistan'ın ateşkesi ihlal etmesi üzerine' başlattığı operasyonlara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilk andan itibaren destek verildi. Ermenistan'ın saldırılarına sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türk Milleti her zaman olduğu gibi bugün de tüm imkânlarıyla Azerbaycanlı kardeşlerinin yanındadır. Uluslararası toplum Ermenistan işgaline karşı durmalıdır" açıklamasını yaptı. TBMM de Azerbaycan'ın yanında olduğunu, ortak bir bildiriyle dünya kamuoyuna duyurdu.

Türkiye'nin tüm kurumları ve vatandaşları gibi Azerbaycan Türk'ü kardeşlerinin haklı davasında yanında olan Bursa Büyükşehir Belediyesi, hizmet binasına Azerbaycan bayrağı astı. Türkiye ile Azerbaycan'ın 'iki devlet, tek millet' olduğunu dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş; "Geçmişte olduğu gibi bugün de kardeşlerimizin yanındayız" dedi.