Bursa İl Sağlık Müdürlüğü'nün 1-31 Mart Kalınbağırsak Kanseri Farkındalık Ayıkapsamında gerçekleştirdiği ve Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin destek verdiği etkinlik kapsamında Bursaray'daki tüm istasyonlar KETEM (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi) afiş ve billboardları ile donatıldı. Ayrıca iki metro güzergahının kesiştiği nokta olan ve vatandaşların aktarma yaparken tercih ettiği Paşaçiftliği Metro İstasyonu, bir hafta boyunca 'KETEM' istasyonu olacak.

Paşaçiftliği Metro İstasyonunda konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, kalın bağırsak kanserinin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu belirtti.  Başta Kalın bağırsak ve diğer kanser türlerine dikkat çekme amacıyla bu tarz bir etkinlik gerçekleştirdiklerini vurgulayan Dr. Akan, "Yapılan çalışmalar gösteriyor ki farkındalık çalışmaları ile kanserlerin 3'te birini engellemek mümkün. Diğer taraftan erken teşhisle de kanserlerin 3'te biri tedavi edilebilmektedir. Bu yüzden tarama ve farkındalık çalışmaları önem kazanıyor. İlimizde bulunan Sağlıklı Hayat Merkezleri vasıtasıyla kanser taramalarını başarıyla yürütüyoruz. Amacımız buralarda hem kanser konusunda vatandaşı bilinçlendirme, farkındalık çalışmalarını yürütmek ve gerektiğinde taramalar yapmak" dedi.

KETEM Durağı Olarak Anons Edilecek

Vatandaşların yoğun olarak kullandığı metro istasyonlarında bu tarz etkinlikler yapmanın önemine değinen Dr. Akan, "Paşaçiftliği istasyonunun bir hafta boyunca Ketem istasyonu olarak kalmasını arzu ediyoruz.  Ayrıca metro vagonları içinde bu istasyon Ketem istasyonu olarak anons edilecek. Böylelikle biz kolerektal kanser konusunda metro ile seyahat eden tüm vatandaşlarımızın dikkatini çekeceğiz. Aynı zamanda vatandaşlarımıza erken teşhis ve taramaların önemine dikkat çeken broşür dağıtılacak. Etkinliğimize destek veren başta Büyükşehir Belediyesi'ne ve BURULAŞ'a teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Akan'la birlikte Paşaçiftliği 'KETEM' istasyonunda açıklama yapan BURULAŞ Raylı Sistemler İşletme Müdürü Serdar Çavuş ise, kansere karşı toplumsal bilincin oluşturulması için İl Sağlık Müdürlüğü ile bu tarz etkinlik gerçekleştirmekten memnuniyet duyduklarını ifade etti.