Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi, Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Hamidiye Anadolu Teknik ve Meslek Lisesi, Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Bursa Gençlik Spor İl Müdürlüğü Osmangazi Gençlik Merkezi ve Yeşilay Bursa Şubesi'nin destek ve katkılarıyla düzenlenen "Toprakta Sevgiyle Buluşan Eller" projesinin tanıtım toplantısı, Bursa Kent Konseyi Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlendi.

"Toprakta Sevgiyle Buluşan Eller" projesi kapsamında Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde koruma ve bakım altında kalan gençlerinde yer aldığı 30 gence Bursa Hamidiye Anadolu Mesleki Teknik Lisesi'nde kurulan seralarda doğal tarım ürünleri ve bitki yetiştirme uygulamaları yapılacak.  Daha sonra gençlerin serada ektikleri, bakımını yaptıkları bitkiler, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı çocuk sitesinde oluşturulan hobi bahçelerine taşınacak. Sağlıklı şekilde bitkisini büyüten gençlere de ödüller verilecek.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erkut ÖNEŞ; projeyle gençlerin bir şeyler üretebiliyor olmasının amaçlandığını, bu çalışmayı genele yaymak istediklerini anlattı. Gençlerimizin, çocuk sitesinin alanında hobi bahçesi yapacaklarını ve sosyal uyum ile motivasyon faaliyetlerinin de önemini belirtti. Bu bahçeler gençlerin serada kendi ektikleri, bakımını yaptıkları, bitkilerden oluşacaktır. Gençler adına teşekkür eden ÖNEŞ, yeni projelerde de ortak çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Toplantıda, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Kemal ÜNAL, Bursa Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ömer BÜLBÜL, Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Kıvanç CAKALIOĞLU ve Osmangazi Gençlik Merkezi'nden Fırat GÜMÜŞGERDAN söz alarak projede yer aldıkları için duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Editör: Süper Kanal TV